România va trimite 2.200 de militari şi poliţişti în misiuni externe în 2017 (CSAT)

România va participa cu aproape 2.200 de militari şi poliţişti la misiuni externe în 2017, a decis vineri Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Misiunile la care vor participa sunt sub comanda NATO, UE, ONU şi OSCE.

27 mai 2016, 13:14
România va trimite 2.200 de militari şi poliţişti în misiuni externe în 2017 (CSAT)

Klaus Iohannis a anunţat numărul militarilor şi poliţiştilor alocaţi pentru misiunile externe în 2017.

„CSAT a aprobat forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, conduse de NATO, UE, ONU şi OSCE în 2017. Armata României va putea participa cu 1.401 militari şi civili. Iar în ceea ce priveşte Ministerul Afacerilor Interne, forţele puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului naţional în anul 2017 sunt în număr de 783 militari și polițiști, care vor putea fi dislocaţi în teatrele de operaţii.

Tot în şedinţa de astăzi, Consiliul a aprobat liniile generale de mandat ale României la Summitul NATO de la Varşovia, care va avea loc pe 8 și 9 iulie 2016, cu menţiunea ca acestea să fie actualizate şi adaptate, în funcţie de negocierile din Alianţă şi, evident, de evoluţiile situaţiei internaţionale”, a declarat preşedintele la sfârşitul şedinţei CSAT.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: România va avea o reţea de laboratoare acreditate pentru controlul dezinfectanţilor