Sebastian Ghiţă: Pe Voiculescu l-au „ars” ca pe şoareci. Traian Băsescu are înregistrări cu planurile „executării” lui VIDEO

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a explicat, în cea de-a patra parte a interviului realizat de jurnalistul EVZ Ion Cristoiu, că fostul preşedinte Traian Băsescu ştia că Dan Voiculescu urmează să fie arestat şi că s-a lăsat purtat de val.

RomaniaTV.net
20 mart. 2018, 10:22
Sebastian Ghiţă: Pe Voiculescu l-au „ars” ca pe şoareci. Traian Băsescu are înregistrări cu planurile „executării” lui VIDEO

Jurnalistul Ion Cristoiu: Confirmaţi că Băsescu a spus că are înregistrări cu felul în care s-a plănuit inchiderea lui Dan Voiculescu?

Sebastian Ghiţă: Da, asa mi-a spus mie fostul preşedinte Traian Băsescu, aşa i-a spus şi Elenei Udrea şi lui Dan Andronic, şi a spus acest lucru de mai multe ori şi de faţă cu noi toţi, şi pe rând, şi împreună. Explicaţia dânsului este că oricât ne-am războii între noi, cu respect faţă de România, faţă de instituţii, faţă de instituţia preşedintelui, faţă de relaţia cu celelalte instituţii din România, îl face ca fost preşedinte să îndure problemele cu familia, cu arestările, cu tot felul de lucruri, în unele zone forţate, şi să nu folosească acele înregistrări cu care ce ar putea să facă, să îl trimită pe Coldea la pensie, e deja la pensie, să prezinte nenumăratele vizite ale lui Kovesi la el la birou.

Nu pot să vă spun astăzi cu certitudine că Florian Coldea şi Codruţa Kovesi servesc alte interese decât cele româneşti, dar am sugerat de multe ori, şi nu ştiu astăzi dacă Traian Băsescu a comandat executarea lui Voiculescu şi a Antenei 3 sau alţii din ambasade care aţi văzut cât de deranjaţi sunt de presa independentă din România. De aia, Traian Băsescu spune „domne, doar că nu m-am opus că au venit Kovesi şi Coldea mi-au spus gata, îl luăm cu fulgi cu tot, schimbăm judecătoarele” şi chiar întreba „Domnul Ghiţă şi eu ce trebuia să fac? Nu, domne, opriţi, nu e bine, daţi presa peste cap”. Mi-a spus că şi aşa avea ceva împotriva trustului, mi-a spus că era şi toxică o asemenea putere media în societate, îi deranja şi pe cei din ambasade şi, atunci, Traian Băsescu spune că a mers cu valul şi că nu s-a opus. În calitate de preşedinte al României nu poţi lăsa procuraturile să ia jurnaliştii din sedii, să le închidă gura, să îi lase fără bani, să îi aresteze, pentru că atunci nu mai eşti preşedinte şi aia nu mai e ţară.

Citeşte şi Traian Băsescu despre existenţa înregistrările făcute la Cotroceni: „La asta nu o să răspund niciodată”

Dacă au schimbat un judecător, dacă au presat un martor, dacă au falsificat o probă, dacă au umflat un prejudiciu ca să nu-l poată plăti Voiculescu, le-au pus 60 de milioane prejudiciu pentru ca Voiculescu să nu poată iesi din închisoare zece ani.

L-au ars ca pe şoareci (pe Voiculescu, n.r.), cum zice Portocală.

Citeşte şi Sebastian Ghiţă: Ce au făcut cu mine este o crimă. Mai mult nu puteau decât să mă împuşte


––––––––

 

Sebastian Ghiţă a explicat, în cel de-al treilea episod al interviului realizat de jurnalistul EVZ Ion Cristoiu şi transmis de România TV, cum Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi-ar fi pregătit o listă de denunţători pe care îi foloseşte în declaraţii în anumite dosare.