Românii au prins gustul croazierelor. Vacanţă în CARAIBE sau PACIFIC, la preţ de sejur în Costineşti

Câteva mii de români îşi petrec anual vacanţa în croazieră. Cei care pleacă în croazieră nu cumpără cele mai ieftine pachete turistice, cum s-ar aştepta unii. Din contră, vor să petreacă în stil mare şi aleg dintre cele mai scumpe oferte. 

03 mart. 2015, 08:05
Românii au prins gustul croazierelor. Vacanţă în CARAIBE sau PACIFIC, la preţ de sejur în Costineşti

„În jur de 5000 de români aleg să meargă în croazieră, în fiecare an. Cele mai căutate croaziere sunt cele de pe Marea Neagră şi Marea Adriatică. Anul acesta, la mare căutare sunt croazierele cu plecare din Constanţa”, a spus pentru RomaniaTV.net, Ciprian Enea, consultant turism. 

Citeşte şi Destinaţii de VACANŢĂ pentru 2015. Vezi aici CELE MAI FRUMOASE LOCURI pentru concediu

Sezonul croazierelor pe Marea Neagră, Mediterană sau Egee începe odată cu sezonul estiva, dar pe Marea Caraibelor, spre exemplu, se pot face croaziere pe tot parcursul anului.

Cele mai ieftine croaziere sunt tot acelea mai aproape de casă, dar poţi „prinde” şi o croazieră cu „bătaie” mai lungă şi la un preţ bun, dacă eşti pregătit să sacrifici condiţiile de cazare. „Croaziere mai ieftine pot fi cumpărate mai din timp. Cu cât se apropie sezonul, cu atât preţul unei croaziere este mai mare. De asemenea, românii nu cumpără cele mai ieftine pachete. Aleg pachetele cu camere cu balcoane, camere pe punţile superioare ale vaporului. O astfel de alegere poate dubla preţul unei croaziere”, a completat Ciprian Enea. 

Potrivit clubcroaziere.ro, o croazieră de 7 zile pe Mediterană, în care turişti vor trece prin Italia, Franţa, Tunisia, Malta, costă între 369 şi 779 de euro, în funcţie de cabina aleasă. La preţul anunţat se mai adaugă 8,5 euro pe zi taxă pentru serviciile hoteliere de la bord, precum şi 130 de euro de persoană taxă de port. 

Citeşte şi Rămăşiţele POTOPULUI în România. Arca lui Noe, descoperită în Marea Neagră

O croazieră mai scumpă, pentru care turiştii trebuie să aibă viză de SUA, este cea pe Oceanul Pacific, în care se vizitează Honolulu, Maui şi Hawaii. Preţul pentru cele 11 zile de croazieră este de 2127 de euro de persoană, în contextul în care turistul alege să stea într-un apartament. Dacă nu este deranjat să se plimbe într-o „cabină internă”, turistul va plăti 688 de euro pentru sejur. Potrivit clubcroaziere.ro, taxele de port vor mai costa 123 de euro de persoană. 

O croazieră în marea Caraibelor, potrivit besttourism.ro, costă 899 de euro de persoană. Croaziera are 7 nopţi de cazare, între 14-21 martie, şi cuprinde Republica Dominicana, Santo Domingo St. Maarten, Philipsburg Venezuela, Insula Margarita Rep.Dominicana, Santo Domingo. Pachetul turistic cuprinde şi preţul biletului de avion până la Madrid, Spania, întrcât de acolo se face plecarea, iar sistemul de masă este all inclusive.