Românii au scăzut dramatic rating-ul paginii de Facebook a revistei Charlie Hebdo. Oamenii sunt furioşi din cauza caricaturii cu Halep

Pagina de Facebook a revistei Charlie Hebdo a fost luată cu asalt, joi, de românii revoltați de caricatura dedicată Simonei Halep. Sute de internauți au acordat o singură stea la recenzii, scăzându-i ratingul la 1,4 stele din 5.

15 iun. 2018, 09:01
Românii au scăzut dramatic rating-ul paginii de Facebook a revistei Charlie Hebdo. Oamenii sunt furioşi din cauza caricaturii cu Halep

Peste 3.700 de utilizatori au acordat o stea paginii de Facebook a Charlie Hebdo, cea mai mare parte a acestora joi după-amiază, în semn de protest și nemulțumire față de caricatura cu Simona Halep. Românii au transmis mesaj în limba engleză, în care îi critică pe redactorii revistei pentru decizia de a o ironiza pe campioana de la Rolland Garros.

Majoritatea mesajelor critică poporul francez în general pentru atitudinea superioară pe care o afișează față de România și pentru lipsa de respect pe care i-o arată Simonei Halep. „Da, există o mulțime de țigani în România care ar fi furat cupa dacă s-ar fi prezentat ocazia, dar batjocorirea Simonei după ce a încercat atât de mult să câștige un turneu de Grand Slam, asta e o prostie și arată cât de tâmpiți sunt francezii care insultă o întreagă națiune pentru că nu pot face diferența între români și țigani„, este unul dintre comentariile postate pe pagina de Facebook a Charlie Hebdo.

Citeşte şi Radu Banciu, reacţie la caricatura cu Simona Halep: Românul e un satirist laş. Nu-i nici o şmecherie să râzi de Dragnea sau Băsescu

Când teroriștii v-au atacat, toți cei din România plângeau pentru pierderile voastre, iar președintele a declarat Zi de doliu național. Acum veniți cu această mizerie … nu pot chiar să descriu ce înseamnă asta și vă rog nu spuneți că este doar o glumă, nimeni nu crede că este amuzant. Este doar o altă glumă rasistă despre români și pentru asta, noi ca națiune, așteptăm scuze„, este un alt mesaj.

Celebra revistă de satiră franceză Charlie Hebdo o ironizează pe Simona Halep după câștigarea Roland Garros. Într-o caricatură, realizată de Felix, campioana de la Openul Franței este prezentată cu trofeul în mâini strigând „Fier vechi, fier vechi”.