Românii care nu-şi mai pot plăti ratele la bănci ar putea fi protejaţi de lege

Guvernul a dat aviz favorabil proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice. Astfel, românii care au credite sau rate la bănci şi nu mai sunt în stare să le plătească se pot declara în insolvenţă şi vor putea plăti atât cât îşi pot permite.

RomaniaTV.net
02 oct. 2014, 09:27
Românii care nu-şi mai pot plăti ratele la bănci ar putea fi protejaţi de lege

Premierul Victor Ponta a declarat joi că Guvernul a dat aviz favorabil proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice conform căruia românii care au credite sau rate la bănci trebuie să beneficieze de reglementări clare şi coerente care să protejeze persoanele fizice, debitori de bună credinţă, de situaţia în care, sufocaţi de cumulul de datorii pe care trebuie să le ramburseze, ajung în imposibilitate de plată.

„Guvernul României, în baza punctelor de vedere ale ministerelor, acordă punct de vedere pozitiv sau negativ unor proiecte parlamentare. Da, avizul este pozitiv, mai departe Parlamentul va decide, în urma unei dezbateri. Avizul este pozitiv”, a precizat premierul, la Palatul Parlamentului.

Întrebat despre opinia FMI în acest caz, Victor Ponta a răspuns: „Mai facem şi lucruri pe care nu le-am convenit, să nu ne certaţi. Ne descurcăm. Dacă nu ne certaţi dvs., că mai şi guvernăm România, nu numai ce ne-a dat voie FMI-ul, e în regulă. (…) O dată mă certaţi că de ce fac ce zice FMI-ul, după aia mă certaţi că… Hotărâţi-vă, că e cu bască, fără bască”.