Românii cu restanţe la bănci, daţi pe mâna recuperatorilor

În primele zece luni ale anului 2012, băncile au vândut recuperatorilor credite de un miliard şi jumătate de lei. Mulţi nu reuşesc să plătească nici de frica acestora şi ajung să fie executaţi silit.

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 08:08
Românii cu restanţe la bănci, daţi pe mâna recuperatorilor

Cine are datorii la bănci se poate trezi în orice clipă vânat de recuperatori. În 2012, bancherii au vândut masiv credite către firmele de recuperare, valoarea totală ajungând la un miliard şi jumătate lei, adică aceeaşi sumă dată pe perioada întregului an 2011.

De multe ori, însă, puteţi să vă înţelegeţi mai uşor cu recuperatorii decât cu băncile. Firmele de recuperare plătesc în medie 10% din valoarea creditelor pe care le cumpără de la bănci, aşa că sunt muţumite şi dacă recuperează doar o parte din creditul restant. De altfel, firmele de profil recuperează doar un sfert din valoarea creditelor cumpărate.

Totuşi, mulţi români cu restanţe nu mai reuşesc să plătească nimic. În acest caz, ei ajung să fie executaţi silit fie de bănci, fie de recuperatori. În medie, unul din patru români cu rate neplătite ajunge în procedura de executare silită.