Românii din diaspora solicită demisia directorului serviciilor de paşapoarte, după ce problema cozilor nu a fost eliminată

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) cere demisia directorului general al serviciilor de paşapoarte, Claudia Catela Vasile, pentru că, până în prezent, nu a găsit nicio soluţie pentru deblocarea crizei.

RomaniaTV.net
16 aug. 2017, 13:25
Românii din diaspora solicită demisia directorului serviciilor de paşapoarte, după ce problema cozilor nu a fost eliminată

„Solicităm insistent că MAI să ia măsuri care să aibă efecte acum, nu doar peste 5 ani. Cerem de asemenea demisia Directorului General al serviciilor de paşapoarte Claudia Catela Vasile, pentru că până în prezent nu a găsit nicio soluţie pentru deblocarea acestei crize. Scuzele nu sunt suficiente”, se arată într-un comunicat de presă FADERE.

FADERE arată că măsuri precum prelungirea valabilităţii paşapoartelor de la 5 la 10 ani şi înfiinţarea unui centru de eliberare de paşapoarte în mall Plaza sunt benefice, însă insuficiente, având în vedere că efectele prelungirii valabilităţii paşapoartelor vor fi resimţite abia peste cinci ani, iar înfiinţarea unui singur centru de eliberare a paşapoartelor în Bucureşti va lăsa nerezolvată problema în multe alte zone.

Citeşte şi: MAI: Noul sediu al Direcţiei de Paşapoarte va funcţiona de luni în mall-ul Plaza România

FADERE solicită din nou Ministerului Afacerilor Interne suplimentarea personalului de la ghişeele de eliberare a paşapoartelor cu persoane din MAI care lucrează în alte posturi, prelungirea programului zilnic al acestor oficii până la 16 ore, extinderea programului de lucru în zilele festive şi în sfârşitul de săptămână, implementarea unui sistem on-line atât pentru depunerea documentelor scanate cât şi pentru programarea la ghişeu, instalarea de echipamente în holurile oficiilor de eliberare a paşapoartelor unde cei interesaţi să îşi poată scana sau fotocopia documentele după care să le introducă în sistem, precum şi înfiinţarea unor noi ghişee pe perioada în care vin românii din diaspora.

„Ne aşteptăm că la demersurile FADERE pentru rezolvarea problemelor de la paşapoarte să se alăture şi Ministrul Pentru Românii de Pretutindeni. Încă mai aşteptăm momentul în care acest Minister să apere drepturile românilor din afara graniţelor”, a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

Ministrul de Interne i-a convocat, miercuri, pe şefii Direcţiilor de Paşapoarte şi Permise Auto cărora le-a cerut să actualizeze necesarul de infrastructură şi personal pentru a elimina cozile. Conducerea de la Paşapoarte are termen până la finalul zilei pentru a prezenta aceste măsuri.

Activitatea serviciilor din sectoare va fi preluată de noul sediul deschis la mall Plaza, începând de luni, 21 august, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.