Românii FURĂ ca în codru din trenuri, de la hârtie igienică, până la perdele şi monitoare LCD

Peste 95% dintre cazurile de furturi şi distrugeri din trenurile CFR Călători au autori neidentificaţi, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii companiei. Cele mai multe pagube sunt cauzate de aruncarea cu pietre în trenuri, dar şi de furtul unor obiecte precum ornamentele de la prize şi dozatoarele pentru săpun lichid.

RomaniaTV.net
28 nov. 2016, 19:47
Românii FURĂ ca în codru din trenuri, de la hârtie igienică, până la perdele şi monitoare LCD

Majoritatea sustragerilor şi degradărilor din trenurile CFR Călători se produc în timp ce acestea se află în mers, susţin reprezentanţii companiei.

Ei adaugă că în astfel de situaţii personalul de tren face rapoarte de eveniment şi avizează operativ Poliţia Transporturi Feroviare care întocmeşte dosare de urmărire penală. În peste 95% din cazuri acestea au autori neidentificaţi, în special în cazul dosarelor întocmite pentru geamurile sparte, precizează reprezentanţii CFR Călători.

Obiectele cel mai des sustrase din tren sunt ornamente de la prizele electrice de 230V/50Hz, amplasate în interiorul vagoanelor pentru alimentarea telefoanelor mobile şi laptop-urilor, dozatoarele pentru săpun lichid, perdele, materiale igienico-sanitare (săpun, şerveţele, hârtie igienică).

Piesele cu valoare mai mare, sustrase din tren sunt monitoare LCD din vagoanele nou construite şi componente electronice integrate din tabloul electric al vagoanelor.