Românii mănâncă 1 MILION de porci de Crăciun

Românii mănâncă de Crăciun aproximativ 1 milion de porci, reprezentând 14% din consumul anual, iar peste 400.000 dintre animale sunt sacrificate în curţile oamenilor, a declarat agenţiei MEDIAFAX Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.

17 dec. 2014, 15:43
Românii mănâncă 1 MILION de porci de Crăciun

Potrivit lui Ladoși, în ferme se taie într-un an aproximativ 3,5 milioane de porci, dintre care, de Crăciun, în jur de 400.000. Totodată, se importă anual 1,6 milioane de porci, 200.000 dintre animale intrând în țară în perioada Crăciunului.

„Putem estima că, pe lângă aceștia, într-un an românii taie în curțile proprii aproximativ 2 milioane de porci, dintre care 400.000 în perioada Crăciunului”, a mai spus reprezentantul patronatului.

În concluzie, din totalul consumului anual de aproximativ 7 milioane de porci, românii mănâncă de Crăciun în jur de un milion de animale.

„Consumul anual de carne de porc pe an este totuși mic în România, de 20 de kilograme, la jumătate față de media europeană”, a mai spus Ladoși.

El a afirmat că tăiatul porcilor în curțile oamenilor se mai practică încă în majoritatea țărilor din Europa Centrală și de Est, dar obieciul este mai pregnant în Balcani.

Ofertă de Sărbători. Porcul de Crăciun se poate cumpăra şi în rate VIDEO