Românii merg să fure în Filipine. Trei compatrioţi au fost arestaţi pentru fraude la bancomate

Agenții Biroului Național de Investigații din regiunea filipineză Central Visayas au anunţat arestarea vineri a trei cetăţeni români, suspectaţi că ar fi efectuat retrageri neautorizate de la bancomatele unei bănci guvernamentale.

17 mart. 2017, 17:37
Românii merg să fure în Filipine. Trei compatrioţi au fost arestaţi pentru fraude la bancomate

Cei trei au fost arestaţi vineri dimineaţă, în oraşul Cebu, din centrul ţării, în urma unei descinderi a poliţiştilor în apartamentul în care locuiau. Semnalmentele suspecţilor corespundeau cu cele înregistrate de camerele de supraveghere de la bănci, românii fiind filmaţi în timp ce instalau dispozitive skimming la ATM-urile Land Bank din Cebu.

Potrivit unui comunicat remis de Lanb Bank, ar fi fost păgubiţi cel puţin 50 de oficiali guvernamentali şi angajaţi. Ca măsură de precauție, Land Bank a precizat că a blocat peste 2.000 de conturi, pentru a asigura siguranța acestora. În plus, titularii conturilor în cauză au fost sfătuiți să meargă la filiala care le-a remis cardul, pentru a reseta codul PIN.

De asemenea, directorul oficiului de poliţie din Cebu City a afirmat că cel puţin 15 poliţişti au fost victime ale skimming-ului, inclusiv şeful poliţiei din cartierul Talamban.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, românii riscă o pedeapsă cu închisoarea între 6 şi 10 ani, plus plata dublului prejudiciului creat prin acţiunile lor.