EXAMEN PERMIS AUTO. Doar 3 din 10 candidaţi trec proba teoretică

Proba teoretică a examenului auto se dovedește a fi o provocare din ce în ce mai mare pentru români. Față de situația din 2017, rata de promovare a scăzut anul trecut cu aproape 20%.

22 ian. 2019, 10:56
EXAMEN PERMIS AUTO. Doar 3 din 10 candidaţi trec proba teoretică

Doar 30% dintre românii care susțin examenul pentru obținerea permisului reușesc să treacă de proba teoretică, scrie auto-bild.ro. Statisticile au fost anunțate săptămâna aceasta de către Rodica Popescu, șeful Biroului de Informare Publică din cadrul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Citeşte şi COD RUTIER 2019: Se schimbă regulile pentru obţinerea permisului auto

Cu alte cuvinte, în 2018, doar trei români din zece au reușit să obțină minimumul de 22/26 puncte necesare promovării examenului teoretic. Procentajul este îngrijorător, având în vedere că rata de promovare în 2017 era de aproape 50%.

În ceea ce privește proba practică, problema este și mai gravă: „La proba practică, situaţia este similară şi ajung să obţină permisul numai 20% din 100 înscrişi’, a anunțat Rodica Popescu în cadrul unei conferințe de presă.

Reprezentanții DRPCIV nu își pot explica scăderea, dar subliniază o concluzie cât se poate de clară: „Tragem un semnal de alarmă că se învaţă din ce în ce mai puţin. Nu putem aprecia noi din ce cauză, însă este cert că se învaţă tot mai puţin”.