Românii pot alege să fie înmormântaţi FARĂ PREOT. Noua Lege funerară aduce SCHIMBĂRI halucinante

Românii vor putea alege cum va fi ceremonia lor de înmormântare, respectiv dacă vor ca un preot să le stea la căpătâi sau nu. O prevedere din noua Lege funerară le permite oamenilor să aleagă încă din timpul vieții dacă vor o ceremonie religioasă sau una laică. Ei vor putea opta şi pentru incinerare, deşi doar la Bucureşti şi Oradea funcţionează crematorii.

04 aug. 2014, 07:59
Românii pot alege să fie înmormântaţi FARĂ PREOT. Noua Lege funerară aduce SCHIMBĂRI halucinante

Noua Lege funerară le permite românilor să aleagă modul în care vor fi înmormântați. Aceștia vor putea opta şi pentru înmormântări civile, fără preot. Cu toate că într-o ţară ortodoxă cu tradiţii de nestrămutat este greu de crezut acest lucru, prevederile Legii funerare li se par normale multor oameni, care spun că astfel le este respectat un drept fudamental: libertatea de a alege.

Citeşte şi: Regulamentul BOR: Iată la ce PEDEPSE DURE sunt supuşi preoţii care calcă strâmb

Potrivit citynews.ro, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române sunt rezervați atunci când vine vorba de acest subiect. Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat că cei care nu doresc să fie înmormântați cu preot sunt liberi să aleagă. „Totul depinde de semnificația pe care o are moartea pentru fiecare”, spue el.

Citeşte şi: ŞOCANT. Gălăţenii nu mai au unde să îşi îngroape morţii