Românii sunt la mare căutare în Marea Britanie. Ce oferte de muncă primesc

Ministrul român de Externe îi linişteşte pe britanici. Ţara lor nu va fi invadată de români de la 1 ianuarie 2014, odată cu liberalizarea pieţei muncii. Declaraţiile vin în condiţiile în care, potrivit presei britanice, 150.000 de oameni au semnat o petiţie împotriva ridicării restricţiilor de muncă pentru români şi bulgari.

27 nov. 2013, 07:55
Românii sunt la mare căutare în Marea Britanie. Ce oferte de muncă primesc

Într-un interviu acordat postului de televiziune britanic Channel 5, Titus Corlăţean a vorbit despre temerile britanicilor că ţara lor va fi luată cu asalt de români după ce restricţiile de muncă vor fi ridicate. „Chiar nu ne aşteptăm la, să-i spunem, «o inundaţie» de români în Marea Britanie, deoarece, realist vorbind, am ajuns deja la nivelul maxim de export de muncă”, a declarat Corlăţean.

În timp ce ministrul de Externe încearcă să-i liniştească pe britanici că românii nu le vor invada ţara, un englez îi laudă pe conaţionalii noştri. Leon Smith, directorul unei fundaţii care conduce mai multe cămine de bătrâni din Londra, a vorbit despre principala calitate a angajaţilor români din Regat. „Căutăm oameni cărora să le pese cu adevărat, iar asta este, cu siguranţă, o calitate pe care am găsit-o în oamenii care au venit la noi, mai ales cei din România”, a afirmat acesta.

Deşi angajatorii sunt încântaţi de români, oamenii de rând par să nu agreeze prezenţa lor. Mai mult, 150.000 de britanici au semnat o petiţie iniţiată de cotidianul „Daily Express”, care îi cere premierului David Cameron să menţină restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari şi după de 1 ianuarie 2014.

 VEZI SI:

Noi MĂSURI DURE în Marea Britanie pentru reducerea numărului de imigranţi din România şi Bulgaria