Românii ucişi cu sânge rece în SUA au fost înmormântaţi

Cei doi români ucişi cu sânge rece în America au fost conduşi pe ultimul drum, în Houston. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un preot ortodox şi a fost urmărită prin internet de rudele de acasă. Între timp, autorităţile americane negociază extrădarea din România a românului care şi-a masacrat soţia şi fiul.

24 nov. 2013, 12:39
Românii ucişi cu sânge rece în SUA au fost înmormântaţi

Într-o ceremonie restrânsă, apropiaţii familiei Mătase i-au condus pe ultimul drum pe Emilia şi Emanuel, ucişi fără milă de capul familiei. Rudele din România au urmărit împietrite pe internet slujba oficiată de un preot român ortodox. Ei nu-şi revin încă din şocul tragediei. Familia era una credincioasă şi nimic nu părea să trădeze gestul extrem al bărbatului.

Nimic din ce făceau ei în societate, între prieteni, nu trăda un gest ca cel pe care l-a făcut Camil. Participau destul de des la slujbe bisericești și alte evenimente legate de biserică. Era mereu înconjurat de prieteni, am rămas toți șocați de tragedie”, a declarat preotul Mirel Tudose.

Mezinul familiei, cel care a supravieţuit masacrului, va rămâne în casa unde s-au petrecut oribilele crime. Prietenii îi vor fi însă aproape, aşa cum au fost când l-au ajutat să strângă bani pentru înmormântare.

„Nu voi mai putea niciodată să vorbesc cu mama şi cu fratele şi este greu de crezut că nu se mai poate schimba nimic”, a spus Teodore Mătase.

Între timp, criminalul, Camil Mătase se află în custodia autorităţilor române şi riscă să fie extrădat în Statele Unite unde ar putea primi pedeapsa capitală. El şi-a recunoscut faptele şi a invocat motive halucinante. Şi-a omorât soţia pentru că aceasta nu mai întreţinea relaţii sexuale cu el el, air pe fiul său l-a executat fiindcă era bolnav.