Românii vor putea avea UN NOU TIP DE CONCEDIU începând de mâine. Cum poţi beneficia de el

Începând din data de 12 august, angajatorii români vor fi obligaţi să acorde un nou concediu salariaţilor. Se numeşte concediu de acomodare, are o durată de un an, este plătit, şi se acordă celor care vor să înfieze un copil.

11 aug. 2016, 12:13
Românii vor putea avea UN NOU TIP DE CONCEDIU începând de mâine. Cum poţi beneficia de el

Vineri, 12 august intră în vigoare Legea nr. 57/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura de adopţie, scrie economica.net. Una dintre cele mai importante prevederi ale noii legi este apariţia aşa numitului concediu de acomodare, de un an de zile, care va fi acordat celor care doresc să înfieze un copil.

Citeşte şi Urmează să pleci în concediu în străinătate? Iată ce te sfătuieşte Ministerul Afacerilor Interne

Acest concediu se poate acorda nu doar salariaţilor, ci tuturor celor care realizează venituri impozabile. Iată prevederea din lege:

Citeşte şi Ţara în care este ILEGAL să nu îţi iei concediu

„Adoptatorul sau, opţional, oricare dintre soţii familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, din activităţi salariale şi asimilate acestora sau, după caz, activităţi independente sau activităţi agricole, denumit în continuare persoană îndreptăţită, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum un an, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei, precum şi de o indemnizaţie lunară, raportată la indicatorul social de referinţă, în cuantum de 3,4 ISR”, se arată la articolul 46, indice 1, din lege.

Vezi cum se solicită concediul de acomodare pe economica.net.