Românul care a ameninţat două eleve britanice ale unei şcoli militare, dat în urmărire generală

Românul a fost arestat când a revenit în Marea Britanie, după ce el şi un alt conaţional au ameninţat cu decapitarea două eleve ale unei şcoli militare din Marea Britanie. El va fi adus în faţa justiţiei pentru comportament periculos.

21 feb. 2015, 15:51
Românul care a ameninţat două eleve britanice ale unei şcoli militare, dat în urmărire generală

După ce s-a întors în Marea Britanie, românul, identificat ca fiind Mariuus D., de 26 de ani, urmărit prin Interpol a fost arestat vineri, inculpat şi urmează să fie judecat în instanţă, luni, în Gateshead, în nord-estul Angliei, pentru incidentul care s-a produs în data de 21 ianuarie 2015.

Bărbatul nu are un domiciliu stabil în Marea Britanie  este acuzat de „comportament periculos”. Nici el, nici celălat conaţional nu au recurs la violenţă fizică împotriva celor două eleve de la şcoala militară, ci numai la ameninţări cu decapitarea. De asemenea, ci doi au folosit un limbaj obscen şi ameninţări care privesc integritatea corporală şi chiar viaţa unei persoane.

Incidentul intervine în contextul în care Marea Britanie şi alte ţări occidentale se confruntă cu pericolul unor atacuri teroriste  ale grupării islamiste „Stat Islamic în Irak şi Siria„, care practică decapitări în masă a celor pe care îi consideră duşmani ai Islamului. Marea Britanie şi alte state occidentale au luat măsuri stricte de securitate în ultimele luni, pe fondul unor asemenea ameninţări.