Românul care ar putea deveni următoarea stea în NBA. La 16 ani are 2,31 metri VIDEO

Robert Bobroczky, un adolescent de 16 ani ar putea ajunge vedeta baschetului american, călcând pe urmele lui Ghiţă Mureşan. Tânărul ar putea deveni cel mai înalt jucător profesionist de baschet din NBA.

29 mart. 2017, 08:16
Românul care ar putea deveni următoarea stea în NBA. La 16 ani are 2,31 metri VIDEO

Robert Bobroczky, un adolescent de origine română, are la 16 ani 2,31 metri, fiind cel mai înalt dintre colegii săi de la liceul Grand River Academy din statul american Ohio. El este doilea cel mai înalt baschetbalist din prezent, din Statele Unite, iar tânărul este originar din Arad.

Cei care îl cunosc spun că nu doar înălţimea îl diferenţiază. Poreclit „Big Rob” de către colegi, Bobroczky are note mari la învăţătură şi vorbeşte patru limbi: română, engleză, maghiară şi italiană.

„În mod evident este unic”, a declarat Bobby Bossman, antrenorul adolescentului de la Spire Institute: „Etica de muncă a băiatului este absolut incredibilă. Îl rogi să facă ceva şi o va face”. Antrenorul Bobby Bossman este extrem de încântat de talentul lui Robert şi îi prevede o carieră strălucită.

Robert Bobroczky provine dintr-o familie de baschetbalişti. tatăl său a jucat în echipa naţională de baschet a României alături de Gheorghe Muresan – cel mai înalt jucător din istoria NBA, cu o înălţime ce măsoară nu mai puţin de 2,31 de cm.

Deşi măsoară 2,31 metri, Robert Bobroczky are doar 93 de kilograme.