Românul care şi-a măcelărit soţia şi cei doi copii cu ciocanul avea impresia că este urmărit de mafia italiană

Un sucevean stabilit în Italia din anul 2000 a şocat întrega Peninsulă, după ce, la începutul săptămânii trecute (în noaptea de luni spre marţi), şi-a atacat în timpul nopţii cu un ciocan soţia şi cei doi copii ai săi, în vârstă de 9, respectiv 16 ani, după care, convins că i-a omorât, şi-a luat viaţa.

29 dec. 2014, 09:46
Românul care şi-a măcelărit soţia şi cei doi copii cu ciocanul avea impresia că este urmărit de mafia italiană

Tragedia a fost prezentată în mai multe publicaţii italiene, care susţin că agresorul, Ionel Gică Schipor (37 de ani), originar din Vicovu de Sus, suferea de afecţiuni psihice de mai multă vreme.

Suceveanul era în atenţia angajaţilor serviciilor sociale din localitatea Isola della Scala, provincia Verona, iar săptămâna trecută aceştia au fost informaţi că cei doi copii ai familiei Schipor nu au mai ajuns la şcoală. Un angajat al primăriei din localitate s-a dus la casa românului şi a rămas şocat când uşa i-a fost deschisă de băiatul cel mare al familiei Schipor, care se târa, plin de sânge şi cu capul zdrobit.

Citeşte şi MAFIA italiană, LOVITURI de proporţii în România. Lideri ai CAMORRA şi COSA NOSTRA, prinşi la noi în ţară

Reprezentantul primăriei a sunat imediat carabinierii, care au ajuns la faţa locului şi au constatat că şi mama şi băiatul cel mic sunt în stare gravă, fiind transportaţi cu toţii la spital.

Ionel Gică Schipor a fost găsit fără suflare. După ce şi-a lovit familia cu ciocanul şi şi-a lăsat soţia şi copiii într-o baltă de sânge, s-a sinucis, tăindu-şi venele.

Presa italiană susţine că soţia agresorului, Corina Schipor, şi cei doi copii au fost transportaţi la spitalul Borgo Trento, în starea cea mai gravă fiind fiul cel mic, care, în drum spre spital, a făcut două stopuri cardio-respiratorii.

Publicaţiile din Peninsulă mai scriu şi faptul că soţia lui Ionel Gigă Schipor a cerut ajutor autorităţilor, pentru a-şi interna soţul în spital, presimțind parcă că acesta avea să facă un gest extrem.

Citeşte şi Un român, ARESTAT în Germania după ce ar fi agresat sexual mai multe femei

Suceveanul, scrie presa italiană, era convins că soţia îl înşela şi că îi droga copiii şi că foştii săi colegi de serviciu erau împotriva lui.

„Era bolnav şi avea nevoie de tratament, dar nu ne-a ajutat nimeni”

La Vicovu de Sus, e doliu pe casa părinţilor lui Ionel Gică Schipor. Felicia Botnar, mama bărbatului, povesteşte că vina cea mai mare în această tragedie o au autorităţile italiene şi a mărturisit că fiul ei îşi iubea foarte mult soţia şi pe cei doi copii.

„Pe cel mic îl numea sufleţelul lui tăticu. Îmi spunea că e speranţa lui.”, spunea Felicia Botnar.

De afecţiunile psihice ale fiului ei a aflat abia duminica trecută, dar fiica şi nora ei ştiau de mai multe luni. „Din septembrie (n.r. – anul acesta) ar fi apărut problemele astea. Factorul declanşator a fost faptul că el şi-a pierdut locul de muncă. De la vechiul serviciu avea un certificat de invaliditate, că avea probleme cu coloana. Era terorizat că nu îşi va mai putea găsi de muncă, că soţia era şi ea în şomaj. Era foarte supărat”.

Mama lui Ionel Gică Schipor mai povesteşte că fiul ei se simţea urmărit, că avea impresia că toată lumea îi vroia răul, că o să-i explodeze casa, fiind urmărit de mafia italiană, că mâncarea era otrăvită, iar toate aceste probleme s-au accentuat în ultimele luni.

„Era bolnav şi avea nevoie de tratament, dar nu ne-a ajutat nimeni”, explică femeia.

„Eu nu pot trăi fără copiii mei, fără soţia mea”

Duminică seară, sora şi soţia lui Ionel Gică Schipor l-au convins pe acesta să meargă la un spital, să se convingă dacă mâncarea este otrăvită, aşa cum susţinea el.

Citeşte şi Un bărbat şi-a ucis părinţii tăindu-le gâtul. „Tata l-a omorât pe Ioan Botezătorul. Aşa a vrut Domnul” VIDEO

„Fiica mea a sunat la toate spitalele din zonă şi a povestit de problemele lui, rugând ca în cazul în care se prezintă la una dintre acele unităţi medicale să îl reţină acolo, pentru că ne e frică. Pentru siguranţa lui, nu ne puteam închipui că va comite o asemenea tragedie. A ajuns la spital, unde l-au ţinut patru ore şi jumătate la uşă, i-au făcut analize la sânge şi l-au lăsat să se întoarcă acasă”, continuă Felicia Botnar.

Luni după-amiază (săptămâna trecută), suceveanul a avut iar o ieșire violentă şi i-a luat telefonul soţiei. Sora lui a aflat de incident şi a sunat la numărul de urgență, cerând ajutor psihiatric în privinţa bărbatului. La casa familiei Schipor, povesteşte Felicia Botnar, au fost trimise în acea seară o ambulanță şi un echipaj de carabinieri.

Suceveanul le-a vorbit calm, respectuos, disimulând un comportament cât se poate de normal, spunându-le că nu e nimic grav şi nu au nici un motiv să-l ia de la domiciliu.

„I-au spus că vor veni a doua zi dimineaţă şi îl vor lua forţat, dacă nu va veni de bună voie. El a înţeles că are un termen.. El a văzut-o ca pe o scăpare”, încearcă să găsească explicaţii mama agresorului.

Rudele au încercat să sune spre seară pe numărul de telefon mobil al soţiei, dar nu răspundea nimeni.

Spre dimineaţă, a doua zi, au sunat la o vecină, iar aceasta le-a spus că vede în locuinţa familiei Schipor luminile aprinse şi o persoană care se plimbă prin casă.

Au sunat-o din nou pe vecina respectivă, în jurul prânzului, când femeia a revenit de la serviciu într-o pauză de la serviciu. Li s-a spus că becurile sunt în continuare aprinse, deşi era în mijlocul zilei. Atunci şi-au dat seama că s-a întâmplat o nenorocire.

„El nu mâncase nimic de două săptămâni şi nici nu a dormit. Doar cafea a băut. Ultima oară când am vorbit cu soţia lui, ne-a spus că stătea rezemat de un perete, îşi bea cafeaua şi o fixa cu privirea”, adaugă mama lui Ionel Gică Schipor.