Românul de origine palestiniană ridicat de DIICOT pentru propagandă teroristă a fost reţinut

Cetăţeanul român de naţionalitate palestiniană, de 30 ani, ridicat de DIICOT pentru propagandă teroristă după ce la casa acestuia din judeţul Ilfov au fost găsite documente, materiale de propagandă, medii de stocare şi sisteme informatice, a fost reţinut pentru 24 de ore.

30 mart. 2018, 07:55
Românul de origine palestiniană ridicat de DIICOT pentru propagandă teroristă a fost reţinut

Bărbatul va fi prezentat vineri magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Potrivit DIICOT, el ar fi într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu.

Bărbatul a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste.

„Concret, suspectul a manifestat interes pentru acţiunile derulate de organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, accesând în mod constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalităţi de a ajunge în Siria şi de a comite atentate teroriste”, potrivit DIICOT.

Citeşte şi: Cetăţean român de naţionalitate palestiniană, cercetat de DIICOT pentru propagandă teroristă

Procurorii Direcţiei au făcut, joi, o percheziţie la domiciliul bărbatului din judeţul Ilfov, unde au găsit şi ridicat documente, materiale de propagandă, medii de stocare şi sisteme informatice.

Verificările sunt făcute sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, substanţelor toxice ori periculoase, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, muniţiilor, explozivilor, armelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare, în scopul comiterii unui act de terorism şi promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public.