Românul din munţi care trăieşte ca un vraci dac VIDEO

Ruben Stănilă şi-a dedicat viaţa cunoaşterii puterii vindecătoare a plantelor, pe care a învăţat să o folosească de la bătrânii satelor. Are opt fiice şi fiecăreia i-a dezvăluit secretul plantelor vindecătoare.

RomaniaTV.net
27 nov. 2017, 14:44
Românul din munţi care trăieşte ca un vraci dac VIDEO

Ruben Stănilă a fost timp de 20 de ani pădurar şi 10 ani brigadier silvic. Acum, la vârsta de 57 de ani este un adevărat vraci care reuşeşte prin cunoştinţele sale să-i vindece pe oamenii care îi trec pragul, în satul Pojoga, aflat la graniţa dintre Hunedoara şi Arad, scrie adevărul.ro.

„Cu fiecare om trebuie sa vorbesti o ora, o ora jumate, cu altu poate zece minute, da-mi aia, omul trebuie sa se spovedeasca, dupa medic sa nu mergi niciodata”, explică Ruben.

„Moţul”, cum îi spun sătenii, a învăţat de mic să cunoască tainele florilor şi ale plantelor medicinale. A strâns cărţi vechi despre însuşirile vindecătoare ale plantelor şi şi-a notat toate infomaţiile în jurnalele sale de care nu se desparte.

Citeşte şi Anunţ inedit: Un schit din Austria caută sihastru

„Fiecare plantă are un timp al ei când trebuie culeasă. Este bine să culegem florile pe lună plină, atunci seva lor este mai concentrată, iar rădăcionoasele pe lună seacă”, spune Ruben.

În anii de muncă, vraciului i-a plăcut să cutreiere pădurile şi munţii în căutarea leacurilor naturii şi povesteşte cu mult umor întâmplările neobişnuite la care a fost părtaş.