Românul rănit în timpul furtunii din Grecia a ajuns în ţară

Românul rănit în Grecia a ajuns în România. Bărbatul s-a întors duminică dimineaţă în țară și a fost transportat cu o ambulanță privată la un spital din Cluj. El urmează să fie consultat de medici şi aceştia vor stabili dacă bărbatul care și-a pierdut familia în furtuna din Halkidiki va rămâne sau nu internat.

14 iul. 2019, 05:54
Românul rănit în timpul furtunii din Grecia a ajuns în ţară

Românul care a supraviețuit dezastrului din Grecia a povestit, la Antena3, momentele de groază trăite. El a spus că în momentul în care a venit furtuna nu a mai avut timp să mai reacționeze. Copacii s-au prăbușit peste acoperiș, iar acoperișul a căzut peste turișiti. Soția lui nu a avut nicio șansă. Bărbatul a auzit cum copilul său strigă după ajutor, l-a salvat, l-a dus la un restaurant unde a fost resuscitat minute în șir, dar fără nicio șansă. Apoi a plecat după soția lui, însă fără succes.

Natura s-a dezlănţuit în Grecia miercuri noapte. Furtuni de o violenţă rară au devastat nordul ţării şi peninsula Halkidiki, plină de turişti în această perioadă. Şapte oameni au murit, printre care un copil şi o femeie din România.

O femeia din România şi un băiat de opt ani au decedat în urma prăbuşirii acoperişului unui restaurant din localitatea Nea Plagia. Martorii povestesc că vântul a fost atât de puternic, încât l-a ridicat pe băiat în aer și l-a izbit de una dintre ferestrele tavernei în momentul în care acesta a încercat să fugă pentru a se salva. A fost, ulterior, pronunțat mort la spital.

Trupul femeii a fost descoperit sub dărâmături.

„Am fugit în toate direcțiile….Am scos de sub dărâmături pe cine am putut. Din păcate, nu am reușit să ajungem la femeie”, povestesc cei care le-au fost alături românilor în ultimele clipe.