Românul s-a născut rocker. Ştiaţi că există firmele Iron Maiden, Metallica şi Rammstein?

Nu sunt foarte mulţi, aproape deloc mediatizaţi, pentru că nu simt nevoia de a demonstra că au „valoare", dar îşi trăiesc pasiunea cu ardoare. Tocmai de aceea, s-au consolat cu gândul de a-şi „boteza" până şi afacerile care le asigură traiul cu numele trupelor de suflet. Este vorba despre iubitorii muzicii rock care şi-au botezat companiile cu numele unor formaţii celebre, scriu jurnaliştii de la atitudineaonline.ro.

RomaniaTV.net
19 nov. 2013, 18:08
Românul s-a născut rocker. Ştiaţi că există firmele Iron Maiden, Metallica şi Rammstein?

În România există două fabrici cunoscute, una la Bucureşti, alta la Jimbolia care se numesc Metallica, respectiv Pantera, nume purtate de două trupe americane legendare în heavy metal. Dar ăsta e doar începutul. Slayer, o altă celebră formaţie americană de trash metal, este şi numele a nu mai puţin de patru firme din România, fără doar şi poate a unor metalişti din Constanţa, Teleorman, Braşov şi Galaţi.

Unul din cele mai mari nume ale gothic-ului, Tiamat, îşi desfăşoară activitatea comercială în Piatra Neamţ sub forma unui SRL, în timp ce în Maramureş aflăm că există un metalist care şi-a înregistrat firma sub denumirea Sepultura şi un altul patron la Manowar SRL.

În Braşov, e şi mai fain: găsim societăţi comerciale cu numele legendarilor Iron Maiden şi Nightwish, în timp ce la Piteşti poţi face afaceri cu firma Rammstein. În Bucureşti, un „supărat” şi-a intitulat businessul Burzum şi un amator de gothic şi-a deschis firma Epica, iar la Alba Iulia şi Craiova dăm peste fenomenala Lacrimosa.

Şi în Moldova găsim iubitori de metal responsabili: în Fălticeni funcţionează firma Therion, la Bacău putem auzi de Amorphis SRL, care se regăseşte şi în Bihor, iar la Iaşi şi în Vaslui funcţionează Megadeth. Tot în Vaslui, face afaceri şi Pink Floyd SRL, în timp ce la Iaşi şi Constanţa ne întâlnim cu The Gathering.

La fel, în Harghita există un nostalgic asociat la Beatles SRL, iar în Cluj, Bucureşti, Constanţa, Călăraşi, Maramureş, Neamţ, Timiş, Satu Mare, Vrancea, Dolj şi Prahova descoperim tot atâtea societăţi comerciale cu numele cunoscutei trupe Kreator. De asemenea, în Dolj este o fermă deţinută de firma Samael, la Cluj are SRL în coadă Covenant, iar în Timiş şi Bucureşti îşi înspăimântă concurenţa Belphegor.