Romică Părpălea, cunoscut drept „denunţătorul lui Dragnea”, o reclamă pe Carmen Dan la DIICOT

Romică Părpălea, cunoscut drept "denunţătorul lui Dragnea", a mers miercuri la DIICOT pentru a depune o plângere penală împotriva ministrului de Interne Carmen Dan. Reclamaţia lui Romică Părpălea vine la două zile după ce ministrul Carmen Dan a depus o plângere penală la aceeaşi instituţie pe numele denunţătorului lui Liviu Dragnea, acuzându-l de şantaj şi denunţ calomnios.

RomaniaTV.net
01 nov. 2017, 10:13
Romică Părpălea, cunoscut drept „denunţătorul lui Dragnea”, o reclamă pe Carmen Dan la DIICOT

Romică Părpălea a venit la DIICOT în jurul prânzului, el declarandu-le jurnaliştilor că va depune o plângere împotriva ministrului Carmen Dan. El a susţinut că în jurul acesteia a existat, în perioada în care era prefect de Teleorman, o grupare infracţională care se ocupa cu retrocedările ilegale de terenuri în judeţ.

„Am venit să depun o plângere împotriva ministrului de Interne, cu probe, cu martori, dovezi că în perioada 2013 – 2014, chiar şi în 2015, a organizat şi iniţiat un grup infracţional la nivelul judeţului Teleorman. Doamna ministru, blajină cum arape în faţa dvs, va trebui să prezinte în faţa opiniei publice, cum a putut să acţioneze atât la instanţele judecătoreşti din Teleorman, cum a organizat acest grup infracţional la nivelul prefecturii, cum a putut din postura de subprefect al judeţului Teleorman, să oblige, sau în complicitate cu prefectul, să ia atribuţiile acestuia privind înfiinţarea comisiilor de fond funciar. Am să demonstrez procurorilor mecanismul pe bani publici, iniţiat de doamna Carmen Dan la nivelul judeţului Teleorman, a avut acces în peste 92 de localităţi, împreună cu un grup de persoane din interior prefecturii Teleorman”, a declarat Romică Părpălea.

Părpălea a mai susţinut că ancheta va dovedi că inclusiv magistraţi au fost implicaţi în aceste ilegalităţi.

„Acest grupeste format din 7 – 8 persoane din cadrul Prefecturii Teleorman. Implicaţia va duce la nişte judecători de la Tribunalul Teleorman, pe unde mergeau aceste acte”, a explicat Părpălea. 

Carmen Dan s-a prezentat luni la prânz la sediul DIICOT ca să depună o plângere penală împotriva lui Romică Părpălea, cunoscut drept „mortul lui Dragnea”, pentru denunţ calomnios.

„Astăzi am depus o plângere pentru denunţ calomnios împotriva domnului Romică Părpălea luând în considerare că sunt şi alte aspecte de ordin penal. Mă refer la şantaj, la obstrucţionarea organelor judiciare, un atac la ordinea constituţională şi un grup infracţional oraganizat. Vorbim despre situaţia reglementată de art. 207 din Codul de procedură penală, atunci când prin şantaj se urmăreşte de către o persoană obţinerea unui interes patrimonial pentru sine sau pentru alţii. Amintiţi-vă că acum ceva timp, acest persoanj, pe treptele DNA, a anunţat că a depus un denunţ împotriva mea, precizând că aş fi exercitat într-o calitate deţinută anterior, de prefect, anumite acte care presupun trafic de influenţă, abuz în serviciu şi presupus luare de mită. Această acţiune a inevrvenit după ce în prealabil, în spaţiul public, şi dvs. aţi punctat că urmează ca ministrului Carmen Dan urmează să i se facă un dosar penal. Pentru mine lucrurile astea nu sunt întâmplătoare”, a declarat Camen Dan, la plecarea de la DIICOT.

„Nu am intenţionat să îl fac pe acest domn erou naţional, el s-a cerut singur erou naţional. Este dreptul meu, ca cetăţean, şi responsabilitatea mea ca ministru de Interne şi membru CSAT să mă apăr de orice abuz împotriva mea. Eu nu am fost citată la DNA. Astfel de abuzuri pot crea un precedent periculos”, a mai spus Carmen Dan.

Ministrul a precizat că nu-l cunoaşte pe Romică Părpălea, că „niciodată nu ne-am intersectat în cariera mea”, şi că „nu este decât un instrument în spatele căruia sunt alte interese, în principal politice”.

Carmen Dan a mai susţinut, de asemenea, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, că a fost exploatată legătura sa cu liderul pSD, Liviu Dragnea şi că ea nu a negat niciodată acest lucru.

„Evident că sunt la pachet cu domnul Dragnea. (…) Amândoi suntem din Teleorman. Ştiu că sunt persoane care îşi doresc ca acest judeţ să fie radiat de pe harta României”, a susţinut ministrul, adăugând că nu s-a consultat cu Dragnea înainte de a face plângerea la DIICOT.

„Nu ştiu de ce mă urăşte. Eu nu i-am făcut nimic”, a mai pus Carmen Dan.

În replică, Romică Părpălea a declarat că nu-l „impresionează” plângea lui Carmen Dan şi că ea trebuie să răspundă la DNA pentru acuzaţiile de coruptie, pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu pentru perioada în care era prefect de Teleorman. 

Anterior, Romică Părpălea, denunţătorul lui Dragnea în dosarul „Referendumul” şi cel care în 20 iulie a depus o sesizare referitoare la legăturile dintre Tel Drum şi Liviu Dragnea, a mers la DNA, în data de 19 octombrie, pentru a oferi detalii în legătură cu acest dosar. El a anunţat că a depus plângeri penale atât împotriva lui Liviu Dragnea, cât şi împotriva lui Carmen Dan.

Părpălea a afirmat că a depus plângeri penale şi împotriva lui Dragnea, dar şi împotriva lui Carmen Dan, pe care o acuză de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi luare de mită.

„În cazul lui Carmen Dan – abuz în serviciu, trafic de influenţă s-ar putea să fie şi luare de mită, cu privire la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localităţi, dacă a ştiut sau n-a ştiut, cum le-a dat girul”, a susţinut Părpălea, care a apreciat că, în calitate de fost prefect de Teleorman, Carmen Dan „trebuie să se gândească la miliardele pe care le-a oferit celor din aparatul propriu” în perioada în care era în funcţie.

În ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, el a apreciat că este vorba despre trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

„Să vedem dacă toate aceste beneficii ale Tel Drum s-au întors în cadrul familiei Dragnea, ce înseamnă? Adică a beneficiat direct”, a declarat Romică Părpălea.

Bărbatul susţine că are probe reprezentând documente, înscrisuri, declaraţii de martori în sprijinul acuzaţiilor sale.