Rovana Plumb: Amnistia fiscală, o soluţie de reparare socială

Amnistia fiscală pentru pensionari şi mame este o soluţie de reparare socială, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb, la România TV. De asemenea, ministrul Muncii a precizat că Executivul analizează repunerea în plată a beneficiarilor de pensii speciale, care au fost tăiate de guvernul Boc.

20 aug. 2014, 20:39
Rovana Plumb: Amnistia fiscală, o soluţie de reparare socială

Proiectele de lege care introduc amnistia fiscală pentru persoanele ale căror pensii şi indemnizaţii de creştere a copilului au fost calculate greşit au fost transmise Parlamentului. „Vrem să se înţeleagă că am făcut această propunere şi am trimis-o Parlamentului pentru a da un semnal clar că avem grijă de cei care trec prin momente dificile”, a spus Rovana Plumb.

Este vorba despre 30.000 de pensionari care au încasat în plus 65 de milioane de lei. Ministrul Muncii a declarat că aceştia nu trebuie să dea niciun ban înapoi. Singurii care trebuie să returneze sumele încasate necuvenit sunt pensionarii care au depus acte false la dosare. „În situaţia în care din culpa persoanei care a depus dosarul, cu o adeverinţă falsă sau o declaraţie falsă, aceste debite nu se scutesc de la plată”, a precizat ministrul.

Rovana Plumb a mai anunţat că Guvernul are o iniţiativă legislativă prin care încearcă să îi repună în drepturi pe beneficiarii de pensii speciale. „Consider că atâta timp cât, în baza unei legi speciale, s-a stipulat că au drept la pensie, un drept care trebuie respectat, sigur că atunci ne uităm cu atenţie să vedem cum putem repune în plată pe aceşti pensionari”, a spus Plumb.

De altfel, ministrul Muncii a spus că a avut mai multe întâlniri cu personalul civil navigant, cu personalul auxiliar din magistratură şi diplomaţi pentru a găsi împreună soluţii de recunoaştere a drepturilor speciale.