Rovana Plumb: Amnistia fiscală pentru pensionari şi mame este o soluţie de reparare socială

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, vicepreşedintele PSD Rovana Plumb, declară că amnistia fiscală pentru pensionari şi mame este o soluţie de reparaţie socială şi critică 'abordarea contabilă' a celor care s-au opus acestei măsuri, transmite Agerpres.

20 aug. 2014, 11:30
Rovana Plumb: Amnistia fiscală pentru pensionari şi mame este o soluţie de reparare socială

‘Grija faţă de pensionari, de părinţi şi de copii reprezintă o prioritate constantă a Guvernului Ponta. În acest sens, amnistia fiscală pentru pensionari şi mame reprezintă o soluţie normală, de reparaţie socială. Din păcate, sunt şi persoane care au criticat această măsură ce va fi trimisă Parlamentului spre aprobare. Le reamintesc acestora că perioada guvernării PDL, în care oamenii erau trataţi ca cifre contabile şi cu dispreţ, a apus şi îi rog să iasă din această gândire distructivă’, precizează ministrul Muncii, conform unui comunicat de presă.

Guvernul a aprobat marţi două proiecte de lege care introduc amnistia fiscală pentru pensionarii ale căror pensii au fost greşit calculate şi pentru mamele aflate în concediu de maternitate care, tot din cauza calculării eronate, au încasat indemnizaţii lunare pentru creşterea copilului mai mari. Actele normative au fost transmise Parlamentului.