Rovana Plumb, chemată luni la audieri la Comisia Juridică pentru cererea DNA în dosarul Belina

Publicat: Joi, 12 Octombrie 2017 10:49 // Actualizat: Joi, 12 Octombrie 2017 10:50 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a declarat, joi, că membrii comisiei se vor "strădui" să finalizeze luni raportul privind solicitarea justiţiei în cazul Rovanei Plumb, afirmând că aceasta va fi invitată tot luni la audiere şi că aleşii vor cere Parchetului şi alte acte.

"Ne străduim să terminăm această situaţie luni ca să intre pe ordinea de zi marţi. Condiţia ca să se poată întâmpla această situaţie este să ne răspundă Parchetul General în termenul acesta şi să participe Rovana Plumb pe care nu putem să o invităm la batjocură", a declarat preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, citat de Mediafax.

Eugen Nicolicea a afirmat că Rovana Plumb va fi chemată luni.

"Dacă nu izbutim să ne încadrăm va trebui să decidem ce facem dacă Parchetul nu ne va răspunde la adresă până luni şi ce facem dacă există o solicitare de neputinţă de participare. Eu voi milita să terminăm acest lucru luni, deci este mult mai devreme decât termenul (...)", a spus social-democratul.

Nicolicea a spus că avocatul Rovanei Plumb a depus o solicitare.

"Prin avocat, ne-a învederat faptul că de la dosarul cauzei lipsesc mai multe declaraţii despre care s-ar putea crede că există, spre exemplu declaraţia dată de Lucia Varga, fost ministru delegat, semnatar al notei de fundamentare alături de doamna Rovana Plumb, procesul verbal, mai multe declaraţii, memorii ce aparţin doameni ministru Shaidehh şi consideră că acestea sunt utile cauzei ţinând cont de următoarea chestiune: doamna Rovana Plumb este acuzată că este complice la o faptă făcută de doamna Sevil Shaidehh. Evident, ca să poţi să fi complice la ceva, trebuie să poţi să discuţi despre fapta principală. Aceasta este motivaţia penru care avocatul cere lămuriri despre fapta principală", a adăugat Nicolicea.

Deputatul PSD a spus că va înainta solicitarea Parchetului, afirmând că instituţia va decide dacă va pune la dispoziţia aleşilor actele solicitate.

"Vom face demersurile ca doamna să ştie că este invitată luni, îi vom preciza şi ora în funcţie de ce mai avem în aşa fel încât probabil luni seara să încheiem raportul şi să intre pe ordinea de zi de marţi", a mai spus Nicolicea.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dna dosarul belina Eugen Nicolicea Rovana Plumb Sevil Shhaideh
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6478
RON
19 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H