Rovana Plumb, despre numirea miniştrilor de la Dezvoltare şi Transporturi: Iohannis trebuie să respecte Constituţia

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat marţi că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să respecte Constituţia şi să semneze numirea celor doi miniştri de la Dezvolare Regională şi Transporturi, ea afirmând că premierul este cel care îşi asumă rezultatele unei bune guvernări şi echipa pe care o coordonează.

RomaniaTV.net
22 ian. 2019, 17:45
Rovana Plumb, despre numirea miniştrilor de la Dezvoltare şi Transporturi: Iohannis trebuie să respecte Constituţia

„Domnul preşedinte Iohannis trebuie să ia în considerare propunerile pe care doamna prim-ministru le-a făcut, de a-i nominaliza pe cei doi miniştri. Are constituţional acest mandat de a face propunerile, de a nominaliza. Doamna prim-ministru Viorica Dăncilă este cea care îşi asumă rezultatele unei bune guvernări şi îşi asumă echipa pe care o coordonează. (…) Am înţeles că este în campanie electorală domnul preşedinte Iohannis. Trebuie să respecte Constituţia şi să nominalizeze propunerile făcute de către doamna prim-ministru, care reprezintă Guvernul României, susţinut din punct de vedere politic de către majoritatea parlamentară, PSD şi ALDE, care a întrunit votul covârşitor a milioane de români în 2016 – deci un Guvern legitim, cu un prim-ministru care respectă întru totul prevederile constituţionale şi care este îndrituit să facă aceste propuneri”, a precizat Plumb, care se află la Bruxelles.

Luni, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care solicită din nou emiterea decretelor prezidenţiale prin care Lia Olguţa Vasilescu să fie numită în funcţia de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi Mircea-Gheorghe Drăghici – la Ministerul Transporturilor.