Rovana Plumb: Implementarea schemei de garanţii pentru tineri, prioritatea guvernelor din UE

Implementarea schemei de garanţii pentru tineri este prioritatea zero a tuturor guvernelor din Uniunea Europeană, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

08 oct. 2014, 19:07
Rovana Plumb: Implementarea schemei de garanţii pentru tineri, prioritatea guvernelor din UE

Atât eu cât şi domnul prim-ministru (Victor Ponta n.r) am prezentat măsurile care au fost luate de către Guvernul nostru în vederea creşterii locurilor de muncă, iar tema majoră a tuturor guvernelor este cea legată de a crea mai multe locuri de muncă la nivelul Uniunii Europene. Media în zona euro este de 12% rata de şomaj, iar în ceea ce priveşte toată Uniunea Europeană este de 11%. România în momentul acesta este la o rată de 6,70%, deci suntem sub media europeană şi s-au creat în ultimii ani 200.000 locuri de muncă. Prioritatea zero a tuturor guvernelor este cea legată de implementarea schemei de garanţii pentru tineri‘, a declarat, la România TV, ministrul Rovana Plumb.

Aceasta a precizat că, în România, 188.000 de tineri au beneficiat de implementarea măsurii privind schema de garanţii pentru tineri şi 50.000 au fost ocupaţi până la finele lunii august anul acesta. De asemenea, au fost create 6.000 noi start-up-uri pentru tineri şi vor continua măsurile astfel încât rata de ocupare a tinerilor să crească.

Vorbim de tineri până în 25 de ani. Guvernul a adoptat ieri (marţi n.r) două noi iniţiative. O iniţiativă România start-up, prin care se doreşte crearea de locuri de muncă şi facilităţi acordate angajatorilor, ea va fi prezentată mai pe larg săptămâna viitoare, şi, de asemenea, „business angels”, un nou concept al Uniunii Europene prin care se acordă deduceri fiscale tuturor investitorilor care vor crea start-up-uri, vor înfiinţa noi companii, deci noi locuri de muncă„, a explicat ministrul Muncii.

Citeşte şi Rovana Plumb: Munca la negru este o componentă importantă a reformei structurale pe piaţa muncii

Rovana Plumb a mai spus că, în ceea ce priveşte românii din străinătate, pentru aceştia a fost „lărgit” programul Prima Casă, prin care se pot acorda românilor din afară facilităţi pentru achiziţionarea de locuinţe sau construirea de case.

Pe de altă parte, ministrul Muncii a subliniat că „a îmbrăţişat” propunerea premierului italian Matteo Renzi privind crearea, la nivelul UE, a unei scheme unitare de creare de locuri de muncă.

Am îmbrăţişat ideea propusă de premierul italian de a se face la nivelul Uniunii Europene o schemă unitară de creare de locuri de muncă, după modelul schemei de garanţii pentru tineri„, a precizat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a participat, alături de delegaţia condusă de prim-ministrul Victor Ponta, la conferinţa la nivel înalt privind ocuparea forţei de muncă în Europa, desfăşurată la Milano, Italia.

Citeşte şi Ministrul Muncii susţine introducerea unor INDEMNIZAŢII pentru viitoarele mame care sunt în ŞOMAJ