Rovana Plumb: Opoziţia nu are legitimitate să ceară demisia premierului

Rovana Plumb, preşedintele CN al PSD, consideră că declaraţiile de duminică ale premierului Victor Ponta lămuresc foarte clar situația politică şi a subliniat că "vocile opoziției nu au în acest moment nicio legitimitate de a vorbi despre demisia Guvernului și a premierului", în condiţiile în care tocmai cei mai vocali lideri care cer schimbarea guvernului au avut, au sau ar putea să aibă de dat explicaţii în faţa legii.

RomaniaTV.net
07 iun. 2015, 10:38
Rovana Plumb: Opoziţia nu are legitimitate să ceară demisia premierului

„Președintele Iohannis a candidat în condițiile unui proces cu ANI; Traian Băsescu s-a ascuns 10 ani în spatele imunității prezidențiale de dosare; doamna Gorghiu, domnul Atanasiu au de dat propriile explicații; de domnul Predoiu nu mai spunem – tocmai ce am aflat că și-a angajat în minister foștii parteneri de afaceri”, a argumentat Rovana Plumb.

În opinia sa, justiția nu trebuie amestecată cu politica. „Justiția trebuie să își urmeze cursul, dar politică se face de către Parlament, de către Guvern, partide, președinte”, a adăugat președintele CN al PSD.

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, după ședința liderilor coaliției de guvernare, că va contesta ordonanța procurorului în cazul său.

El a subliniat că este acuzat pentru presupuse fapte petrecute în 2007-2008 pentru care s-a deschis un dosar în 2012 în urma acuzațiilor Monicăi Macovei.

Ponta a adăugat că dorește să-și dovedească nevinovăția, susținând că acuzarea sa, din punct de vedere politic, care ca scop schimbarea guvernului actual și a majorității actuale.

„Conform tuturor definițiilor, schimbarea unui guvern se face prin alegeri sau prin vot în parlament. Orice altă metodă înseamnă lovitură de stat și nu îmi doresc să trăim într-o țară în care guvernele se schimba altfel decât prin procedurile constituționale”, a spus premierul.