Rovana Plumb: PSD clar nu va vota numirea lui MRU la SIE

Președintele Consiliului Național al PSD Rovana Plumb a precizat, joi, că parlamentarii PSD nu vor vota în favoarea acestei numiri. Rovana Plumb a declarat că, deși traversează o perioadă agitată, PSD este un partid solidar și unit care dorește să mențină guvernarea.

25 iun. 2015, 20:17
Rovana Plumb: PSD clar nu va vota numirea lui MRU la SIE

Biroul Politic al PSD va adopta luni o decizie privind votul din Parlament pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE. Rovana Plumb a declarat că din discuţiile deja avute în partid pe această temă rezultă foarte clar că parlamentarii PSD nu vor vota în favoarea acestei numiri.

Citeşte şi: Plumb: Nominalizarea lui MRU, făcută pripit şi fără consultări fireşti

Birourile Permanente ale celor două Camere vor fi convocate luni pentru procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungrureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe. Şedinţa ar avea loc la ora 13.00.

„Traversăm o perioadă destul de agitată ca Partid Social Democrat, dar suntem un partid solidar și unit.

Am vorbit în zilele acestea cu aproape toți colegii mei, nu numai cu cei din Parlament cât și cu cei din țară, suntem uniți, suntem puternici și dorim în continuare să menținem guvernarea pentru că această guvernare înseamnă o serie de măsuri economice cu impact social și vrem ca ele să se resimtă în buzunarul fiecăruia dintre cetățeni. Coaliția rămâne stabilă, sper ca micile diferențe de abordare să nu afecteze în niciun fel proiectele mari pentru România”, a spus Rovana Plumb la Antena 3.

Ea a adăugat că protocolul coaliției de guvernare nu a cuprins vreo prevedere legată de numirea vreunui șef sau altul, scrie Agerpres.

„Este o coaliție bazată pe principii solide care urmărește respectarea tuturor angajamentelor pe care ni le-am asumat în urma voturilor oamenilor.

Pot exista diferențe de abordare, așa ne-am înțeles de la bun început, sper ca acestea să nu influențeze bunul mers al guvernării. Toată echipa guvernamentală, avem încredere că în echipă împreună cu Gabriel Oprea care este un om de cuvânt, vrem să mergem în continuare și să ne respectăm angajamentele”, a menționat președintele Consiliului Național al PSD.

Citeşte şi: Ponta: Rovana Plumb are suficientă experienţă ca să fiu liniştit că e în locul meu la partid în aceste zile

Rovana Plumb a precizat că vorbește în fiecare zi cu premierul Victor Ponta, pe care l-a vizitat și la spital.