Rovana Plumb va exercita atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor cât timp Liviu Dragnea este în SUA

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Rovana Plumb, va prelua atribuţiile de preşedinte al acestui for în perioada cât preşedintele Liviu Dragnea se va afla în vizită în Statele Unite, vizită aprobată luni de Biroul Permanent.

RomaniaTV.net
16 ian. 2017, 16:54
Rovana Plumb va exercita atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor cât timp Liviu Dragnea este în SUA

”În perioada 17-22 ianuarie 2017, atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor vor fi exercitate de doamna deputat Rovana Plumb, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor”, se arată în decizia semnată de Liviu Dragnea şi publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost invitat să participe la ceremonia de învestire a noului preşedinte al SUA, Donald Trump, Biroul Permanent al Camerei aprobând în unanimitate deplasarea liderului social-democrat care va avea loc în perioada 17 – 21 ianuarie, a anunţat secretarul Marcel Ciolacu.

“Am avut şi un memorandum intern cu privire la deplasarea domnului preşedinte Liviu Dragnea. A fost invitat să participe la Washington DC la ceremonia de învestire a celui de-al 45-lea preşedinte al SUA, Donald Trump, şi la evenimentele conexe prilejuite de acest moment. Invitaţia a fost lansată de către vicepreşedintele Comitetului de învestire a preşedintelui. Perioada este 17-21 ianuarie. Normal că a fost aprobată în unanimitate deplasarea domnului preşedinte Liviu Dragnea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedinţia a precizat, luni, că practica Statelor Unite la ceremonia de inaugurare a preşedinţilor prevede că alte ţări sunt reprezentate doar la nivel de ambasador, nefiind invitaţi şefi de stat sau de Guvern, motiv pentru care România va fi reprezentată de către ambasadorul român la Washington, George Maior.

”Delegaţii formate din reprezentanţi ai unor instituţii sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român. România va fi reprezentată, conform practicii amintite, de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii”, se arată în comunicatul preşedinţiei.

Citeşte şi: Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu participă la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Preşedintele Klaus Iohannis nu merge în SUA