Rovana Plumb: Vrem ca românii să aibă locuri de muncă acasă, atât în medicină, cât şi în agricultură

"Ţinta noastră pentru perioada următoare este ca românii să aibă locuri de muncă acasă, atât în medicină şi agricultură, cât şi în alte domenii, punând totodată un accent important pe crearea de job-uri pentru tineri", a declarat Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în cadrul dezbaterii "Mobilitatea forţei de muncă în UE: dreptul de muncă şi protecţia socială a lucrătorilor mobili din România".

07 apr. 2014, 14:17
Rovana Plumb: Vrem ca românii să aibă locuri de muncă acasă, atât în medicină, cât şi în agricultură

Politica noastră în perioada următoare va fi mai activă şi pro-activă, pentru că în România este nevoie de locuri de muncă la nivelul tinerilor. Pe acest segment se înregistrează un şomaj destul de ridicat, iar din acest motiv avem programe axate pe crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, ţinta noastră este ca românii să aibă locuri de muncă acasă, atât în domeniul medical cât şi în agricultură„, a declarat Rovana Plumb.

Citeşte şi Salariile bugetarilor vor suferi schimbări importante. Ce noutăţi aduce legea salarizării

Potrivit acesteia, niciun stat membru al Uniunii Europene nu poate încălca dreptul liberei circulaţii a lucrătorilor proveniţi din România.

Majoritatea cetăţenilor români care muncesc în străinătate sunt integraţi, respectaţi şi apreciaţi de angajatorii lor. Tocmai de aceea, vreau să subliniez faptul că niciun stat membru al Uniunii Europene nu poate încălca dreptul liberei circulaţii a lucrătorilor proveniţi din România. Vom acţiona cu fermitate şi în ofensivă atunci când va fi pusă în discuţie libera circulaţie a românilor în alte state din UE”, a precizat ministrul Muncii.

Dezbaterea „Mobilitatea forţei de muncă în UE: dreptul de muncă şi protecţia socială a lucrătorilor mobili din România” a fost organizată la Palatul Parlamentului de Fundaţia Friedrich-Ebert-România şi Asociaţia Europuls.

Citeşte şi Rovana Plumb: Vrem să creştem rata de ocupare în România cu 70% până în 2020