Rudel Obreja schimbă regulile în arestul preventiv. Ce modificări majore trebuie să facă Poliţia

Judecătorii au decis că lui Rudel Obreja i-au fost încălcate drepturile cât timp a fost închis. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box s-a plâns de condiţiile în care îi este servită masa în fiecare zi, iar în urma demersului său regulile din penitenciar vor fi schimbate.

21 apr. 2015, 09:12
Rudel Obreja schimbă regulile în arestul preventiv. Ce modificări majore trebuie să facă Poliţia

Instanţa a decis ca Poliţia să asigure condiţii mai bune de luat masa, pentru cei care se află în arest. Potrivit România TV, s-a dispus organizarea unei săli de mese în fiecare arest în care sunt încarceraţi cei care primesc mandate de reţinere.

Rudel Obreja nu a fost încarcerat la arestul central, ci la arestul unei secţii de poliţie, însă nici acolo nu exista o sală mese, iar deţinuţii îşi primeau cele trei mese zilnice în celula în care dormeau.

Citeşte şi Numele lui TRAIAN BĂSESCU în motivarea ICCJ: „Dă-o mă pe Udrea, ce-l ţii atât în braţe pe Băsescu?”

Aceleaşi condiţii se află la arestul central, unde se află închise cele mai multe VIP-uri, precum Marian Vanghelie, Radu Mazăre sau Elena Udrea. De altfel, la arestul central nu există nici măcar o bucătărie unde să fie preparată mâncarea, meniul zilnic fiind transportat de la Penitenciarul Rahova. Există doar o cameră mică, unde mâncarea este pregătită şi transportată ulterior în celule, unde le este împărţită deţinuţilor.

Rudel Obreja rămâne în arest preventiv în dosarul „Gala Bute”, dar Înalta Curte de Casație și Justiție  dispus ca acestuia să i se asigure servirea mesei într-o sală special amenajată, iar numărul de persoane din celula sa să fie conform normelor în vigoare.