Rudele copilului internat la „Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic, purtătoare ale bacteriei E.coli

Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au stabilit, în urma unor investigaţii, că cinci membri ai familiei băieţelului transferat de la Craiova la Spitalul “Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic sunt purtători ai bacteriei E.coli.

16 feb. 2017, 13:03
Rudele copilului internat la „Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic, purtătoare ale bacteriei E.coli

Băieţelul, în vârstă de un an şi patru luni, s-a născut în Italia, iar în urmă cu o lună mama sa l-a adus în ţară, în localitatea doljeană Işalniţa, pentru a locui cu bunicii. La începutul lunii februarie, micuţul a avut probleme digestive, el fiind internat în spital în data de 8 februarie.

„Avea câte zece scaune pe zi, dar nu l-au adus imediat la medic. Când a ajuns la spital, i s-au făcut trei examene coprologice cu rezultat negativ, dar între timp a început să prezinte fenomene de hemoliză, de creştere a ureei. S-a luat decizia de a fi transferat la Bucureşti”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Potrivit news.ro, în urma anchetei epidemiologice în gospodăria familiei băieţelului, s-a stabilit că cinci persoane prezintă bacteria E.coli.

„S-a făcut anchetă epidemiologică, condiţiile în care locuiesc cele şapte persoane sunt bune, igienice. Însă cinci dintre cei şapte membri ai familiei sunt purtători de Escherichia coli. Cel mai probabil, a fost vorba o igienă personală insuficientă. Spălatul mâinilor este extrem de important”, a mai precizat dr. Ştefan Popescu.

Copilul a fost transferat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul „Marie Curie” din Capitală de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova, rudele acestuia susţinând că suferă de enterocolită.

Vezi si: Un copil cu sindrom hemolitic uremic în formă severă, internat de urgenţă la Spitalul „Marie Curie” din Capitală