Misterul zborului MH370, ULTIMELE CUVINTE ale PILOTULUI: „Noapte bună, Malaysian Trei Şapte Zero”

Un raport de anchetă, publicat luni în Malaezia, despre dispariţia neexplicată în 2014 a avionului aparţinând companiei Malaysian Airlines care efectua zborul MH370 cu 239 de persoane la bord nu aduce nicio informaţie nouă, au criticat mai multe familii furioase ale victimelor.

30 iul. 2018, 15:47

Misterul dispariţiei avionului companiei aeriene Malaysian Airlines, din 2014, le nemulţumeşte pe  familiile victimelor care nu ştiu nici la această oră de ce s-a întâmplat de fapt cu acest zbor.

Într-un raport de nu mai puţin de aproximativ 500 de pagini nu există deocamdată, din păcate, niciun reper care să poată duce la elucidarea acestei dispariţii misterioase, informează express.co.uk

Familiile şi rudele celor dispăruţi fără urmă aşteaptă de 4 ani să li se spună dacă au găsit măcar o victimă. Echipa de anchetatori este „incapabilă să stabilească adevărata cauză a dispariţiei zborului MH370”, se arată în raportul dezamăgitor, de 400 de pagini.

Citeşte şi Un avion s-a prăbuşit. Tragedie şi miracol la bordul aparatului

Numeroasele anchete nu au reuşit să producă nici măcar un obiect care ar fi putut proveni din aeronava dispărută fără urmă, cu toate cercetările făcute în zona de căutare de 120.000 de kilometri pătraţi, exploraţi în sudul Oceanului Indian, în largul Australiei, potrivit express.co.uk

Astfel, nu a putut fi stabilită nici o posibilă traiectorie a avionului, pe o rută teoretică. Deşi s-au întreprins cele mai importante căutări maritime din istorie,cercetările au fost întrerupte în Ianuarie, 2017.

În schimb, în acest raport final se arată că pilotul nu a reuşit să „citească frecvenţa atribuită”, care era „inconsistentă”, în ciuda experienţei celor 18.000 de ore de zbor, câte avea el de când zbura cu avionul.

„Noapte bună, Malaysian Trei Şapte Zero” a fost ultima înregistrare decodificată a zborului MH370 de către pilotul Zaharie Ahmad Shah, în timp ce avionul ieşea din spaţiul aerian malaezian. Apoi, avionul a dispărut.

Acest zbor este unul dintre cele mai mistere ale aviaţiei care nu au fost rezolvate. Avionul a dispărut fără urmă de pe radare pe ruta Kuala Lumpur – Beijing în data de 8 Martie 2014. Familiile a 239 de persoane aflate la bordul aeronavei nu au aflat nici acum care este adevărul.