Rugăciunea care îndeplineşte orice dorinţă. Rosteşte-o şi vei avea numai noroc!

Deși se spune că toate rugăciunile sunt la fel, lucrurile nu stau chiar așa. Intelectual, noi știm cu toții că Dumnezeu ne aude rugăciunile și totuși suntem conștienți că unele rugăciuni lucrează mai bine decât altele. Am învățat, din proprie experiență, ce minuni face această rugăciune și cum poate schimba ea totul.

13 ian. 2018, 04:58
Rugăciunea care îndeplineşte orice dorinţă. Rosteşte-o şi vei avea numai noroc!

Biblia ne asigură că Dumnezeu ne aude atunci când îi cerem ceva, atât timp cât credem în El și în puterea Lui. Și știm că ne vrea binele. Este posibil, de asemenea, să cerem lucruri greșite, nepotrivite, însă discipolii știau cât de importantă este rugăciunea către Iisus și I-au cerut acestuia să-i învețe să se roage cât mai corect. Unele rugăciuni s-au dovedit a fi cu adevărat puternice.

Și acum, dacă nu toate rugăciunile sunt la fel, cu ce se diferențiază ele și prin ce devine una mai puternică decât celelalte?

“Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul (păcătoasa)”. Aceasta mai este numită și Rugăciunea Minții sau Rugăciunea Minții din Inimă, ceea ce o face să devină atât de puternică, întrucât omul, atunci când rostește aceste cuvinte, devine, automat, aproape de Dumnezeu, sufletește și mental. Prin această rugăciune omul se conectează cu Dumnezeu și-I lasă în mâini puterea.

În momentul rostirii acestei rugăciuni, „Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă pe mine, păcătosul (păcătoasa)”, este foarte important să ne ținem respirația și să urmărim aerul cum coboară din plămâni atunci când inspirăm, rostind în același timp „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu”, iar apoi să expirăm aerul spunând „Miluiește-mă pe mine, păcătosul (păcătoasa)”.

Acest procedeu ajută foarte mult mintea să se concentreze spiritual și să intrăm în armonie cu Dumnezeu, cu Divinitatea. Astfel, aceasta devine una dintre cele mai puternice rugăciuni pe care le putem rosti către Dumnezeu și ne ajută în orice circumstanțe.

Restabilirea comuniunii cu Dumnezeu

Rugăciunea Inimii sau a Minții, așa cum se mai numește ea, exprimă însăși puterea care vine din inimă și ajunge spre Iisus, ajutând la o restabilire a comuniunii interioare cu Dumnezeu.

Preoții și călugării rostesc această rugăciune

De cele mai multe ori, atunci când ne rugăm, noi, oamenii de rând, tindem să ne gândim la toate problemele pe care le avem, la necazuri, facturi neplătite, bani, în general la boli și suferință, iar asta ne deosebește pe noi de preoți și călugări. Ei, atunci când se roagă, se roagă cu sufletul, iar taina acestei rugăciuni asta urmărește, să ne rugăm cu sufletul, cu inima. Respirația și modul în care ne concentrăm pe ceea ce spunem face diferența atunci când trăim o rugăciune cu adevărat sau pur și simplu, doar rostim niște cuvinte, ca pe o poezie.

Faptul că preoții și călugării au această meserie, de slujitori ai lui Dumnezeu, nu înseamnă că nouă nu ne este ascultată rugăciunea, ci că trebuie să trăim în același mod ca ei cele spuse, să ne rugăm cu putere și intensitate, să dedicăm acele câteva secunde minții și inimii noastre.

Pentru a rosti o rugăciune avem nevoie de toate calitățile interioare, de sinceritate și onestitate, în primul rând față de noi înșine și apoi față de Dumnezeu. Nu-L putem minți pe Dumnezeu și nu ne putem ruga cu minciuna în suflet…

Dacă vom rosti această Rugăciune a Inimii zilnic, mai ales atunci când ne simțim în necaz, vom observa cum, ușor, vom scăpa de tot ceea ce ne apasă.