Rulota instalată în Piaţa Victoriei a fost ridicată

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a precizat că rulota instalată în Piaţa Victoriei pe durata protestelor a fost ridicată de către Poliţia Locală, în cursul dimineţii.

12 aug. 2018, 09:03
Rulota instalată în Piaţa Victoriei a fost ridicată

„Tabăra amplasată ilegal în Piaţa Victoriei de către Dide Cristian a fost înlăturată, ca urmare a faptului că aceasta încalcă prevederile legii 50 art. 3 lit. g.”, a precizat viceprimarul, potrivit Agerpres.

Incidente extrem de violente au avut loc vineri seară la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei, la care au luat parte zeci de mii de oameni. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Astfel de incidente s-au produs pe tot parcursul protestului – unele persoane au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au ripostat cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă.

După miezul nopţii, jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare.

Câteva zeci de mii de oameni au protestat şi sâmbătă seară în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând demisia Guvernului. Protestul s-a desfăşurat paşnic, fiind ridicate de către jandarmi doar trei persoane.Oamenii au manifestat şi în mai multe oraşe din ţară – la Iaşi au ieşit în stradă peste 10.000 de oameni, la Timişoara au fost peste 8.000 de manifestanţi, iar la Sibiu aproximativ 5.000.