RUSIA: O femeie kamikaze este autoarea atentatului din Volgograd

O femeie kamikaze a detonat luni după-amiază un dispozitiv exploziv într-un autobuz din oraşul rus Volgograd, ce transporta 40 de persoane, bilanţul provizoriu comunicat de autorităţi fiind de cinci morţi şi 20 de răniţi, dintre care şapte sunt în stare gravă, transmit agenţiile AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
21 oct. 2013, 15:15
RUSIA: O femeie kamikaze este autoarea atentatului din Volgograd

‘Ea s-a convertit recent la islam şi este soţia unui lider rebel’, a indicat purtătorul de cuvânt al comisiei constituite pentru investigarea atentatului, făcând referire şi la mişcarea islamistă activă în zona Caucazului de Nord.

După războiul din Cecenia dintre 1994 şi 1996, rebeliunea s-a islamizat treptat şi s-a extins dincolo de frontierele acestei mici republici, devenind în anii 2000 o mişcare islamistă armată activă în întreg Caucazul de Nord. Rebelii au revendicat dublul atentat sinucigaş din metroul moscovit, soldat în luna martie 2010 cu 40 de morţi, şi atentatul din ianuarie 2011 de la aeroportul Domodedovo din Moscova, în urma căruia alte 36 de persoane au fost ucise.

Oraşul Volgograd este situat la circa 900 de kilometri sud de Moscova şi la câteva sute de kilometri de zona Caucazului de Nord, dar şi la o distanţă asemănătoare de staţiunea Soci, de pe malul Mării Negre, care va găzdui anul viitor Jocurile Olimpice de Iarnă.