Rusia a atacat poziţii ale jihadiştilor din Siria

Șase bombardiere cu rază lungă de acțiune TU-22M3 au efectuat lovituri aeriene asupra unor poziții ale grupării Statul Islamic în Siria, pe malul vestic al fluviului Eufrat, a anunțat vineri Ministerul Apărării rus, citat de RIA Novosti, potrivit Reuters.

24 nov. 2017, 17:48
Rusia a atacat poziţii ale jihadiştilor din Siria

Printre obiectivele țintite se află atât grupuri de militanți, cât și fortificații ale jihadiștilor.

În urmă cu trei zile, șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, a anunțat că ‘faza activă a operațiunii militare’ în Siria, unde armata rusă intervine în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad, ‘se încheie’, deși încă există o serie de probleme.

Lansată în 2015, intervenția militară rusă în Siria a schimbat situația din teren permițând în special armatei siriene să îndepărteze gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) din orașul antic Palmira și să-i alunge pe rebeli din bastionul lor Alep, în nordul țării, potrivit Agerpres.

Forțele guvernamentale siriene i-au alungat duminică seara pe jihadiști din Boukamal, ultimul fief urban în Siria al jihadiștilor, care au pierdut cvasitotalitatea teritoriului pe care îl controlau începând din 2014.

Armata rusă și-a anunțat în octombrie anul trecut intenția de a transforma instalațiile portuare de la Tartous (nord-vest) în ‘bază navală rusă permanentă’. La începutul intervenției militare ruse, în 30 septembrie 2015, baza aeriană Hmeimim a fost cedată militarilor ruși.