Rusia: Angajaţi ai FSB arestaţi pentru colaborare cu CIA

Cel puţin doi angajaţi ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia arestaţi în ancheta legată de atacurile cibernetice sunt acuzaţi de colaborare cu Agenţia Centrală de Informaţii din SUA.

31 ian. 2017, 19:37
Rusia: Angajaţi ai FSB arestaţi pentru colaborare cu CIA

Doi ofiţeri ruşi de informaţii şi un expert în securitatea cibernetică au fost arestaţi zilele trecute, fiind acuzaţi de trădare pentru că ar fi oferit date serviciilor secrete americane, inclusiv despre atacurile informatice din timpul campaniei prezidenţiale din SUA.

Marţi, agenţia de ştiri Interfax a transmis că cel puţin doi dintre suspecţi au colaborat cu CIA, informează Mediafax.

Citeşte şi Zeci de conturi ale Ministerului de Externe au fost vizate de un atac informatic. Atacul a fost de tipul celui din SUA

„Serghei Mihailov, director al unui departament al Centrului FSB pentru Siguranţa Informatică, şi adjunctul său, Dmitri Dokuceaiev, sunt acuzaţi de trădarea jurămintelor prin colaborarea cu CIA”, a declarat un oficial din cadrul echipei de investigare.

Ancheta vizează încă cel puţin şase persoane, inclusiv Ruslan Stoianov, un expert care lucra pentru compania de securitate cibernetică Kaspersky Lab, scriu publicaţiile La Stampa şi The Guardian.