Rusia avertizează Norvegia că prezenţa marinei americane subminează încrederea dintre Moscova şi Oslo

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a declarat vineri că planurile Norvegiei de a dubla numărul puşcaşilor marini americani aflaţi pe teritoriul său va submina încrederea dintre Moscova şi Oslo, scrie Reuters. De asemenea, Ambasada Rusiei în Norvegia a avertizat că acest gest nu va rămâne fără consecinţe.

15 iun. 2018, 12:34
Rusia avertizează Norvegia că prezenţa marinei americane subminează încrederea dintre Moscova şi Oslo

Ambasada Rusiei a comunicat pe pagina sa de Facebook că decizia va face din Norvegia o ţară “mai puţin previzibilă” şi a avertizat că “ar putea să ducă la tensiuni mai mari şi să pornească o cursă a înarmării în timp ce destabilizează situaţia din nordul Europei”.

“Vedem ca un gest neprietenos şi nu va rămâne fără consecinţe”, a comunicat ambasada.

Citeşte şi Varşovia cere prezenţă militară americană în Polonia

De asemenea, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a declarat că această măsură anunţată de Norvegia va submina încrederea dintre Moscova şi Oslo

Oslo a anunţat marţi că va cere SUA să trimită 700 de puşcaşi marini să se antreneze în Norvegia din 2019, faţă de 330 în prezent şi a comunicat că noile trupe vor fi poziţionate mai aproape de graniţa cu Rusia.