Rusia avertizează România în legătură cu sistemul antirachetă: Vom adopta măsurile militare adecvate

Moscova adoptă toate măsurile militare ca reacţie la suplimentarea capacităţilor Alianţei Nord-Atlantice în apropierea frontierelor vestice ale Rusiei, afirmă adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov, oferind ca exemple sistemele antibalistice din România şi Polonia.

20 apr. 2016, 12:41
Rusia avertizează România în legătură cu sistemul antirachetă: Vom adopta măsurile militare adecvate

„Asistăm la acumularea de capabilităţi militare de-a lungul frontierelor vestice ale Federaţiei Ruse. Astfel de planuri sunt implementate în sfera apărării antirachetă. Bugetele alocate apărării în statele membre NATO sunt în creştere. Am observat aceste lucruri şi adoptăm măsurile militare adecvate. Dar vreau să subliniez că suntem împotriva unei curse a înarmării, indiferent cine ne-ar impune-o”, a spus Antonov, potrivit site-ului agenţiei Tass.

„Rusia nu va tolera nicio tentativă de a i se dicta cum să reacţioneze şi va riposta la suplimentarea capacităţilor militare în ţări NATO situate în apropierea frontierelor ruse, spre exemplu la instalarea de sisteme antirachetă”, a atras atenţia Antonov.

Oficialul rus a făcut aceste declaraţii în ziua în care la Bruxelles se desfăşoară prima reuniune a Consiliului NATO-Rusia din ultimii doi ani.

Oficial american: Nu intenţionăm să instalăm focoase nucleare la baza antirachetă din România