Rusia avertizează SUA în legătură cu sistemul de apărare antirachetă: Poate ameninţa securitatea regiunii

Rusia a avertizat marți Statele Unite ale Americii în legătură cu trimiterea unui sistem de apărare antirachetă în Coreea de Sud, afirmând că acest lucru ar putea amenința securitatea regiunii, relatează AFP.

24 mart. 2015, 10:08
Rusia avertizează SUA în legătură cu sistemul de apărare antirachetă: Poate ameninţa securitatea regiunii

Washington a anunțat anterior că intenționează să desfășoare acest sistem, Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), în Coreea de Sud pentru a servi ca factor de descurajare împotriva unei ipotetice provocări militare din partea Coreii de Nord, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Declaraţie de RĂZBOI împotriva lui Vladimir Putin. „Există o singură soluţie: FORŢA”

‘O astfel de decizie nu poate decât să ne stârnească îngrijorarea în legătură cu caracterul distructiv al sistemului global de apărare antirachetă al SUA pentru securitatea internațională’, a făcut cunoscut Ministerul de Externe rus într-un comunicat.

‘Într-o regiune în care situația este deja extrem de complicată în termeni de securitate, acest lucru ar putea fi un pas în plus către o cursă a înarmării în nord-estul Asiei și ar complica și mai mult soluționarea problemei nucleare în peninsula coreeană’, se mai spune în comunicat.

Citeşte şi: NATO a interceptat 11 avioane ruse în apropierea spaţiului aerian UE la Marea Baltică