Rusia avertizează SUA să nu atace trupele guvernamentale siriene

Doborârea unui avion al regimului sirian de către Statele Unite este un pas în direcția unei escaladări periculoase, iar Moscova avertizează Washingtonul să nu folosească forța împotriva trupelor guvernamentale siriene, a declarat luni pentru Interfax viceministrul apărării rus Serghei Riabkov, citat de Reuters.

RomaniaTV.net
19 iun. 2017, 09:02
Rusia avertizează SUA să nu atace trupele guvernamentale siriene

Coaliția condusă de Statele Unite a doborât duminică un avion al armatei siriene, în sudul provinciei Raqqa (nordul Siriei), în timp ce acesta efectua o misiune de luptă contra militanților grupării Stat Islamic. Anunțul a fost făcut de armata siriană, într-un comunicat de presă, și confirmat ulterior de coaliția internațională. „La ora 18:43 (17:43 GMT), un avion sirian de tip SU-22 a aruncat bombe în apropierea combatanților susținuți de coaliție, la sud de Raqqa, și, în virtutea regulilor noastre de angajare și legitimă apărare, (…) aparatul a fost imediat doborât de un avion american F/A-18E Super Hornet”, a precizat comandamentul coaliției, într-un comunicat citat de AFP.

Riabkov a mai declarat agenției de presă ruse că un set de noi sancțiuni americane care ar urma să fie impuse Federației Ruse va determina Moscova să dea un răspuns pe măsură.

Ministrul de externe adjunct a mai anunțat că, la 23 iunie, se va întâlni la Sankt Petersburg subsecretarul de stat american Thomas Shannon pentru a discuta problemele din cadrul relațiilor bilaterale, a relatat Interfax.