Rusia califică uciderea ambasadorului rus la Ankara ca fiind un ATAC TERORIST: Moscova a deschis dosar penal UPDATE

Rusia califică uciderea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, drept atac terorist și chiar de astăzi (luni) va ridica problema la Consiliul de Securitate al ONU, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova,citată de TASS.

19 dec. 2016, 18:25
Rusia califică uciderea ambasadorului rus la Ankara ca fiind un ATAC TERORIST: Moscova a deschis dosar penal UPDATE

Update: Comitetul de Anchetă al Federației Ruse a deschis dosar penal cu privire la asasinarea ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov, informează agențiile de presă ruse.  ‘A fost deschis dosar penal în baza articolului 360 al Codului Penal al Federației Ruse: atac asupra unui unui reprezentant al unui stat străin, care se bucură de apărare de stat’, a anunțat purtătorul de cuvânt al Comitetului de Anchetă, Svetlana Petrenko.

Potrivit Petrenko, acest articol vizează răspunderea pentru atacuri de tip terorist.

„Calificăm cele întâmplate drept atac terorist. Ne aflăm în legătură permanentă cu autoritățile turce, de la care am primit asigurări că va fi desfășurată o anchetă minuțioasă multilaterală. Ucigașii vor fi pedepsiți”, a declarat Zaharova.

Ea a confirmat că ambasadorul rus Karlov a murit în urma rănilor suferite. „Astăzi este o zi tragică pentru diplomația rusă. Astăzi, la Ankara, în timpul unei acțiuni publice, ambasadorul rus a fost împușcat și a murit în urma rănilor suferite”, a spus ea.

Citeşte şi Ambasadorul Rusiei în Turcia, împuşcat la o expoziţie de artă. Diplomatul a murit. Agresorul său a fost ucis UPDATE

Zaharova a anunțat că Rusia va pune chiar de azi la Consiliul de Securitate al ONU problema privind atacul terorist împotriva ambasadorului rus la Ankara. „Chiar de astăzi problema va fi adusă în fața membrilor Consiliului de Securitate al ONU. Terorismul nu va trece. Vom lupta cu el în mod hotărât. Remarcabilul diplomat rus Andrei Ghennadievici Karlov va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră”, a mai declarat aceasta.