Rusia denunţă un GENOCID împotriva rusofonilor din estul Ucrainei şi declanşează o ANCHETĂ PENALĂ

Rusia a anunţat luni declanşarea unei anchete penale pentru acte de 'genocid' comise împotriva populaţiei rusofone din estul Ucrainei, susţinând că cel puţin 2.500 de persoane au fost ucise acolo în urma folosirii armamentului greu, transmite AFP, citată de Agerpres.

29 sept. 2014, 18:14
Rusia denunţă un GENOCID împotriva rusofonilor din estul Ucrainei şi declanşează o ANCHETĂ PENALĂ

‘Comitetul de anchetă lansează o procedură penală pentru genocid comis împotriva populaţiei rusofone ce trăieşte pe teritoriul republicilor populare Lugansk şi Doneţk’, cele două provincii separatiste proruse din estul Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, care este principalul organ însărcinat cu investigarea actelor criminale în Rusia.

‘Persoane neidentificate din comandamentul politic şi militar al Ucrainei, din forţele armate ucrainene, Garda Naţională şi Sectorul Dreptei (formaţiune paramilitară ultranaţionalistă ucraineană) au dat ordine pentru eliminarea totală a cetăţenilor rusofoni’ din est, susţine oficialul citat. El afirmă că folosirea armamentului greu şi a aviaţiei în cele peste cinci luni de conflict între trupele ucrainene şi rebelii proruşi au provocat moartea a cel puţin 2.500 de persoane şi distrugerea a peste 500 de clădiri în regiunile Doneţk şi Lugansk.

Citeşte şi Rusia S-A TRĂDAT: MAE de la Moscova foloseşte prima oară termenul NOVOROSSIA pentru Doneţk şi Lugansk

Conform datelor Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), acest conflict s-a soldat până în prezent cu peste 3.200 de morţi şi a provocat exodul a peste 600.000 de civili.