Rusia desfăşoară zeci de avioane de luptă în Crimeea

Ministerul Apărării al Rusiei a anunţat luni desfăşurarea a peste zece avioane de luptă Suhoi SU-27 şi SU-30 în Crimeea, după ce şeful diplomaţiei de la Moscova, Serghei Lavrov, a declarat că Ucraina pregăteşte 'o provocare' în apropierea peninsulei înainte de sfârşitul anului, transmite Reuters, preluând o ştire a agenţiei Interfax.

17 dec. 2018, 15:19
Rusia desfăşoară zeci de avioane de luptă în Crimeea

Potrivit Ministerului Apărării, avioanele de luptă vor fi desfăşurate la baza aeriană Belbek din Crimeea, unde vor staţiona permanent.

”Avem informaţii (…) că pe linia de demarcaţie a forţelor (din estul Ucrainei) militarii ucraineni au concentrat circa 19.000 de oameni şi o cantitate importantă de armament greu, pentru care beneficiază de ajutorul instructorilor americani şi britanici”, a declarat şeful diplomaţiei ruse, citat de EFE, citată de Agerpres.

Citeşte şi Serghei Lavrov: Rusia promite că nu va intra în război cu Ucraina

În plus, a continuat Lavrov, autorităţile ruse dispun de informaţii care le fac să creadă că, ”în ultimele 10 zile ale lunii decembrie, (preşedintele ucrainean Petro) Poroşenko plănuieşte o provocare la frontiera cu Rusia, la frontiera cu Crimeea”. ”Va primi din partea noastră o replică pe care nu o va uita. Este ţara noastră, sunt frontierele noastre”, a avertizat Lavrov, potrivit Agerpres.

Moscova a anexat în 2014 Crimeea de la Ucraina, iar tensiunile dintre cele două state vecine s-au inflamat după ce Rusia a sechestrat, luna trecută, trei nave ucrainene şi pe cei 24 de membri ai echipajelor în largul peninsulei, sub acuzaţia de pătrundere ilegală în apele teritoriale ruseşti.