Rusia nu vrea să dea nicio informaţie despre PARAŞUTIŞII RĂNIŢI în Ucraina

Ministerul rus al Apărării a refuzat să furnizeze orice informaţie legată de paraşutiştii care ar fi fost răniţi în Ucraina şi care ar fi spitalizaţi la Sankt Petersburg, a indicat joi Comitetul mamelor soldaţilor ruşi, potrivit AFP, citată de Agerpres.

23 oct. 2014, 15:35
Rusia nu vrea să dea nicio informaţie despre PARAŞUTIŞII RĂNIŢI în Ucraina

Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului a trimis în luna august ministerului rus o cerere prin care solicita acces la informaţiile legate de ‘internarea în spitalul Academiei medicilor militari (din Sankt Petersburg) a 100 de paraşutişti care ar fi fost răniţi în Ucraina’, a explicat Aleksandr Peredruk, purtător de cuvânt al Comitetului.

‘Informaţia cerută este secret medical conform legislaţiei ruse’, ar fi răspuns Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit organizaţiei menţionate care luptă împotriva abuzurilor în armata rusă.

Citeşte şi Armata ucraineană a ARESTAT zece PARAŞUTIŞTI RUŞI

În august, mai multe mijloace de informare independente ruse au scris despre funeraliile secrete a doi paraşutişti lângă Pskov (nord-vestul Rusiei), citând apropiaţi care au afirmat că militarii au fost ucişi în Ucraina unde oficial Rusia nu a desfăşurat trupe.

Moscova a dezminţit constant afirmaţiile Kievului şi Occidentului potrivit cărora Rusia ar fi trimis militari să lupte alături de separatişti în estul Ucrainei.