Rusia pare să fi înarmat Mişcarea talibanilor afgani. Moscova neagă orice implicare

Tlibanii afgani au primit armament avansat ce pare să fi fost furnizat de Guvernul rus, potrivit unor înregistrări obţinute de CNN News. Generalii americani au sugerat anterior că Guvernul rus ar putea încerca să înarmeze insurgenţii afgani.

25 iul. 2017, 09:00
Rusia pare să fi înarmat Mişcarea talibanilor afgani. Moscova neagă orice implicare

În cele două înregistrări sunt filmate mai multe puşti cu lunetă, variante ale unor unor arme de tip Kalashnikov şi mitraliere a căror expertiză demonstrează că acestora le este îndepărtată orice modalitate de a identifica originea lor.

Cele două facţiuni separate ale Mişcării Talibanilor afgani, una din nord, cealaltă din sud, susţin că se află în posesie de armament ce ar fi fost furnizat de Guvernul rus.

Înregistrările nu conferă dovezi incontestabile ale comerţului în care Moscova a negat categoric implicarea. Cu toate acestea, oferă însă o posibilă dovadă a fluxului de arme ale Afganistanlui, îngrijorările SUA şi posibilele intenţii ale Moscovei, potrivit Mediafax.

Ministerul de Externe al Rusiei a refuzat să comenteze articolul postului CNN, anterior catalogând acuzaţiile drept false. Conform Kremlinului, discuţiile Rusiei cu talibanii au loc numai pentru a promova tratativele de pace.