Rusia şi-a DUBLAT TRUPELE la graniţele cu UCRAINA: 45.000 de militari RUŞI sunt gata de o eventuală OFENSIVĂ

Rusia şi-a dublat efectivele comasate la graniţa cu Ucraina, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Andrei Lîsenko, citat de agenţia de presă Interfax-Ukraina, citată de Agerpres.

12 aug. 2014, 06:44
Rusia şi-a DUBLAT TRUPELE la graniţele cu UCRAINA: 45.000 de militari RUŞI sunt gata de o eventuală OFENSIVĂ

Purtătorul de cuvânt a ţinut să preciezeze că la frontiera ucraineană au fost desfăşuraţi 45.000 de militari ruşi, 160 de tancuri, 1.360 de vehicule blindate, 390 sisteme de artilerie, 150 de lansatoare de rachete (multiple) Grad, 192 de avioane de luptă şi 137 de elicoptere de atac.

‘Rusia continuă să-şi crească puterea sa militară la graniţa cu Ucraina’, a afirmat Lîsenko, în contextul în care Moscova a anunţat trimiterea unui convoi umanitar, compus din 280 de camioane, pentru locuitorii din sud-estul Ucrainei, potrivit Agerpres.

Citeşte şi UCRAINA: Rusia trimite un convoi uriaş de ajutoare umanitare: 280 de CAMIOANE cu 2.000 de tone de produse

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord şi-a exprimat îngrijorarea la 6 august în legătură cu posibilitatea unei ‘intervenţii’ a trupelor ruse în Ucraina, sub pretextul unei ‘misiuni de menţinere a păcii şi umanitare’, calificând situaţia drept ‘alarmantă’.

Citeşte şi AVERTISMENT fără precedent al SUA: Orice intervenţie rusă în Ucraina va fi considerată o invazie

La sfârşitul săptămânii trecute, Kievul afirmase că a reuşit să dejoace, prin intermediul unor demersuri diplomatice la nivel internaţional, o provocare a Moscovei, care ar fi încercat să trimită un convoi militar, sub pretextul unei acţiuni umanitare pe teritoriul Ucrainei. Kremlinul ulterior a dezminţit această acuzaţie, iar Occidentul a avertizat Moscova cu noi sancţiuni în cazul unor astfel de evoluţii.